Izvor: Kurir
14.07.2024 u 12:54
0

JA SAM TOMAS METJU KRUKS I MRZIM REPUBLIKANCE: Snimak atentatora koji je objavljen uoči napada

Tomas Metju Kruks (20) identifikovan je kao napadač koji je pokušao da izvrši atentat na bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa, piše Njujork post.

Nijedna od vladinih agencija u SAD nije objavila zvaničnu fotografiju atentatora.

TRAMP SE NE PREDAJE: Napustio Pensilvaniju

Napadača je likvidirala Tajna služba, a poginula je još jedna osoba iz publike koju je upucao atentator.

Kruks iz Betel Parka, Pensilvanija, ispalio je hice – jedan od njih okrznuo je Trampa po uhu – na mitingu na otvorenom u Batleru, nadomak Pitsburga.

Navodno je na licu mesta nađena puška AR-15.

Prema informacijama iz policije, on je odranije poznat po ekstremnim stavovima i više puta je učestvovao u nasilnim incidentima i da je bio deo radikalnih grupa koje promovišu drastične akcije protiv onih koje smatraju neprijateljima, prvenstveno ultradesničara.

On je objavio video na društvenim mrežama uoči atentata u kojem je rekao: „Ja sam Tomas Metju Kruks. Mrzim republikance, Mrzim Donalda Trampa“.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dan Carr (@danqcarr)


Međutim, on je bio registrovan kao republikanac.

Kruks je 2022. godine završio srednju školu Betel Park, preneli su lokalni mediji, a zapisnici Savezne izborne komisije pokazuju da je donator naveden pod imenom Tomas Kruks sa istom adresom kao i napadač, u januaru 2021. godine dao donaciju od 15 dolara jednog organizaciji za političku akciju naklonjenoj Demokratskoj stranci.

CNN je sinoć kontaktirao Kruksovog oca koji je rekao da „pokušava da shvati šta se, dođavola, dešava“, ali da će da „sačeka dok ne razgovara sa organima reda“ pre nego što javno progovori o sinu.

Kruks je pucao na Trampa dok je bio na krovu obližnje zgrade van sigurnosnog perimetra mitinga, pre nego što su ga ubili agenti Tajne službe, prema navodima zvaničnika.

Nije imao nikakvu identifikaciju kod sebe, tako da su agenti morali da „provere njegov DNK i dobiju biometrijsku potvrdu,“ rekao je Kevin Rojek, specijalni agent zadužen za kancelariju FBI-ja u Pitsburgu, na konferenciji za novinare u subotu uveče pre nego što je Kruks identifikovan.

Jedan učesnik mitinga je ubijen, a dva su kritično povređena.

Isplivao snimak atentata iz drugog ugla.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter