Izvor: Kurir
14.07.2024 u 15:02
0

ALKARAZ OPET IZDOMINIRAO: Đoković nije uspeo na vreme da se probudi

Novak Đoković nije uspeo da stigne do titule na Vimbldonu. Od srpskog tenisera u finalnom meču bolji je bio Španac Karlos Alkaraz i to u tri seta (6:2, 6:2, 7:6).

Prvi set protekao je u apsolutnoj dominaciji Karlosa Alkaraza. Posle velike borbe i 14 minuta drame u otvarajućem gemu, Španac je stigao do brejka i najavio je da je veoma raspoložen. Kasnije je napravio još jedan brejk, te rešio ovaj period igre sa 6:2 u svoju korist i to posle 41 minuta na terenu.

Drugi set bio je slika i prilika prvog! Alkaraz je uzeo brejk već na startu, nastavio je sa fenomenalnom igrom, a kasnije je, novim brejkom, bacio Đokovića na kolena. Ponovo je Španac stigao do 6:2, poveo je sa 2:0 i Novak je mogao samo da mu skine kapu za igru u prva dva seta.

Novak se konačno probudio u trećem setu, ali nažalost, već je bilo kasno za povratak u meč. Prava drama viđena je u finišu ovog perioda igre, Alkaraz je uzeo brejk, poveo sa 5:4 i imao 40:0, te tri meč lopte. Novak je vezao pet poena, podsetio je na onog starog Đokovića, te je izjednačio na 5:5. Došlo se do taj-brejka gde je sigurniji bio Španac i sasvim zasluženo osvojio je trofej na Vimbldonu.

 

 

UŽIVO PRENOS:

Novak Đoković – Karlos Alkaraz  0:3 (2:6, 2:6, 6:7)

TREĆI SET:

6:7 – Novak se kasno probudio i nije uspeo da se vrati u meč. Alkaraz je odigrao maestralan taj-brejk, dobio ga je sa 7:4 i stigao do novog trofeja na Vimbldonu.

6:6 – Osvojio je gem na svoj servis Karlos Alkaraz i gledaćemo taj-brejk.

6:5 – Novače, bravo! Bio je na kolenima, a sada je na gem od osvajanja trećeg seta!

5:5 – Novakovo čudo na Vimbldonu! Izvukao je tri meč lopte koje je imao Alkaraz i ostao u životu! Nestvarno!

4:5 – Brejk u najgorem trenutku! Karlos Alkaraz u narednom gemu servira za osvajanje trofeja na Vimbldonu!

4:4 – Nastavlja se rezultatska klackalica. Oba tenisera čuvaju svoj servis.

4:3 – Novi savršen servis gem za Novaka. Gledaćemo pravu dramu u trećem setu.

3:3 – Nastavlja Novak da pritiska, ali nastavlja i Alkaraz da se brani. Đoković konačno liči na sebe, sada je potrebno da nastavi sa sjajnom igrom u ovom setu.

3:2 – Sada smo videli i jedan savršen servis gem Novaka Đokovića. Konačno, srpski as se vratio u meč. Gledaćemo spektakl u trećem setu!

2:2 – Nestvarni Karlos Alkaraz! Kako se suprotstaviti ovom momku kada igra ovako.

2:1 – Pakleno težak gem za Novaka Đokovića, bio je na kolenima, ali se izvukao! Da li je ovo nagoveštaj buđenja?

1:1 – Pripretio je Novak, ali je ostao na pretnji. Alkaraz se izvukao i zadržao svoj servis, te nastavio da ide ka trofeju.

1:0 – Konačno, Đoković uzima gem na startu jednog seta! Da li je ovo nagoveštaj buđenja?

DRUGI SET:

2:6 – Karlos Alkaraz stiže do drugog seta. Apsolutna dominacija Španca koji vodi sa 2:0. Novaku je potrebno čudo.

2:5 – Novi brejk za Alkaraza! Gore od ovoga stvarno teško da može! Raspad sistema Novaka Đokovića, Alkaraz će u narednom gemu servirati za drugi set.

2:4 – Kakva igra Karlosa Alkaraza. Španac skoro da nije napravio niti jednu grešku. Đoković će morati da zablista kako bi se vratio u meč.

2:3 – Ako je nešto pozitivno, to je da je Novak počeo da osvaja gemove na svoj servis. Uspeo je da veže dva osvojena gema na svoj servis i pripreti Alkarazu. Dok se Novak bori za povratak u meč bacili smo pogled na njegovu ložu. Ko je tu, a ko fali, možete videti na sledećem linku:

1:3 – Neverovatno je kako igra Karlos Alkaraz. Nastavlja dominaciju, Đoković je totalno nemoćan.

1:2 – Odličan gem za Novaka. Da li je ovo znak da se Đoković budi?

0:2 – Potvrdio je brejk Alkaraz i nastavlja u sjajnom ritmu. Novak je bio blizu brejka, ali je Španac odbio i ovaj napad.

0:1 – Gore od ovoga ne može! Alkaraz pravi brejk i na startu drugog seta!

PRVI SET:

2:6 – Karlos Alkaraz osvojio je prvi set na dominantan način. Novak će morati hitno da se probudi kako ne bi ostao bez trofeja.

2:5 – Konačno jedan gem koji je Novak dobio sa nulom. Sada će morati do brejka kako bi ostao u prvom setu.

1:5 – Prvi put je pripretio Novak, ali nije stigao do brejka. Imao je brejk šansu, a sada će servirati da ostane u setu.

1:4 – Raspad sistema u igri Novaka Đokovića i dupli brejk za Karlosa Alkaraza. Srbin srlja ka gubitku prvog seta.

1:3 – Karlos Alkaraz servira savršeno i stiže do novog gema.

1:2 – Konačno gem za Đokovića koji se vratio u meč.

0:2 – Karlos Alkaraz potvrdio je brejk sjajnim servisima i već vodi sa 2:0.

0:1 – Karlos Alkaraz je stigao do brejka odmah na startu meča. Katastrofalan start za Novaka Đokovića.

15.05 – Prvi će na servisu biti Novak Đoković.

15.00 – Šokantne vesti stigle su neposredno uoči finala Vimbldona.

14.55 – Neposredno pred start finala na tribinama se pojavila i Kejt Midlton koja bi trebalo da uruči pehar pobedniku.

 

PRVI SET:

UOČI MEČA:

U finalnom meču ovogodišnjeg Vimbldona snage će odmeriti trenutno drugi i treći teniseri planete, Novak Đoković i Karlos Alkaraz. Biće ovo njihov šesti međusobni okršaj i srpski as trenutno vodi sa 3:2 u pobedama.

Novak i Karlos jednom su se sastali su se jednom i u finalu Vimbldona, prošle godine, a Alkaraz je slavio sa 3:2 u setovima (1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4).

Da li je došlo vreme za osvetu? Ako verujemo kladionicama – nije! Karlos Alkaraz ima ulogu favorita u predstojećem finalnom meču, a kvote možete pronaći na sledećem linku:

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter