Izvor: Kurir
14.07.2024 u 16:08
0

NA OVE NAČINE SU SRBI BEŽALI IZ ZATVORA: A jedan se i dan danas prepričava

Srbin (28), koji je priveden na izraelskom aerodromu i prebačen u pritvor jer su nadležni strahovali da će u njihovoj zemlji ostati na crno, pokušao je bekstvo, ali je u poslednjem trenutku uhvaćen na delu.

On je, kako su pisali izraelski mediji, on je sa drugim pritvorenicima imao dobro razrađen plan.

 

– Tokom boravka u ćeliji, srpski državljanin i ostali su peškirom prekrili lampu u kupatilu i uklonili rešetke uz pomoć noža i gvozdene šipke, ali plan im je propao kada su službenici za imigraciju otkrili tunel tokom rutinske provere ćelije – navode tamošnji mediji.

IDENTIFIKOVAN VOZAČ KOJI JE RETROVIZOROM POVREDIO ŽENU: Osumnjičeni je Slovenac

Ovaj srpski državljanin nije jedini koji je pokušao bekstvo iz zatvorskih, odnosno pritvorskih jedinica u svetu. Mnogi su to pokušali, nekima je i uspelo, a među njima je i jedna žena.

Olivera Ćirković – Grčka

Olivera Ćirković, bivša košarkašica, reprezentativka Jugoslavije i, prema optužbama, članica čuvene bande pljačkaša draguljarnica „Pink Panter“, pobegla je 2012. na spektakularan način iz najčuvanijeg atinskog zatvora Koridalos. Korpulentna plavuša, visoka 193 centimetra, pobegla je motorom nakon što je uspela da prevari stražara i izađe na jednu od kapija zatvora.

Na ulici ju je sačekao motociklista. Ovaj događaj je poslužio grčkim medijima da ironično zaključe da je „jedna plavuša dovoljna da nadmudri upravu ženskog zatvora“.

Zoran Jakšić – Peru

Zoran Jakšić, srpski državljanin koji je navodno jedan od vođa klana „Amerika“, planirao je da pobegne iz zatvora „Kastro Kastro“ u Peruu kroz tunel u decembru 2020. godine.

Tamošnje vlasti su otkrile tunel u blizini zatvora koji je povezivao paviljon 1A u toj ustanovi sa restoranom čiji je vlasnik upravo Jakšić. Plan je bio da se izbavi Jakšić koji je zatvoren zbog trgovine drogom.

Ipak, zahvaljujući saznanju obaveštajnih službi da je kartel Sinaloa finansirao izradu tunela sa oko pola miliona dolara, ta akcija je osujećena, a Jakšić je posle toga prebačen u kućni pritvor.

Aleksandar Erceg – Nemačka

Srbin Aleksandar Erceg (42) pobegao je 2019. iz zatvora u nemačkom Bohumu. Policija je obavestila javnost da je Erceg preskočio zid visok oko pet metara u okrugu Grume i pobegao u pravcu ulice Kastroper.

On je osuđen na zatvorsku kaznu zbog teških krađa i napada, a trebalo je da ostane iza rešetaka do 2021. godine.

Darko Desić – Australija

Darko Desić, Srbin koji se predao policiji u Australiji u novembru prošle godine nakon 29 godina bekstva, još 1992. godine izveo je spektakularno bekstvo iz tamošnje kazneno-popravne ustanove, i to uz pomoć sečiva i viljuške.

Kako bi ostao daleko od očiju policije, on se nakon toga pritajio na plažama Sindeja i nikada se nije prijavljivao ni za kakve usluge tamošnje vlade.

Sidnejski „lokdaun“, koji je počeo u junu 2020. godine, za Desića je značio gubitak posla, budući da je radio kao fizički i sezonski radnik, a novac je uvek primao na ruke, u gotovini, kako ga tamošnje vlasti ne bi uočile i ponovo zatvorile. Tada je odlučio da se preda, jer ne bi imao od čega da živi.

Željko Ražnatović Arkan – Švajcarska

Željko Ražnatović Arkan ostaće upamćen po bekstvu iz švajcarskog zatvora pomoću desetak džempera koje je navukao da bi se zaštitio od bodljikave žice.

Jedan od zatvorskih cimera postavio mu je lopovske i tako se popeo do vrha četiri metra visokog zida i na kraju uspeo da pobegne, uprkos dvometarskoj žici. Desetak dana kasnije pojavio se u Beogradu sav izgreban i unakažen.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter