Izvor: Kurir
15.07.2024 u 07:45
0

ARGENTINA SAVLADALA KOPA AMERIKU: Mesija slomile emocije

Fudbaleri Argentine savladal su posle produžetaka Kolumbiju rezultatom 1:0 na "Hard Rok" stadionu u Majamiju i tako drugi put uzastopno postali šampioni Kopa Amerike.

Junak trijumfa bio je fudbaler Intera Lautaro Martinez, koji je u 112. minutu utakmice postigao gol za titulu.

Argentina je tako postala tek druga selekcija u istoriji koja je uspela da veže tri trofeja na velikim takmičenjima. Pre Gaučosa to je pošlo za rukom Španiji koja je trijumfovala na EP 2008. godine, Mundijalu 2010. i Evropskom prvenstvu 2012. godine.

KOJU HRANU JEDE TENISER BROJ JEDAN NA SVETU?

Finale će ostati upamćeno i po nezapamćenom haosu koji se dogodio na stadionu pre početka meča. Naime, utakmica je kasnila gotovo sat i po vremena, jer je ogorman broj navijača „provalio“ na stadion u Majamiju bez karata.

Navijači su probili zaštitne ograde i u opštem metežu koji je nastao veliki broj fanova uspeo je da uđe na stadion bez ulaznica. Tako je bez mesta ostao dobar deo navijača koji je izdvojio ogroman novac za svoje karte (između 1.600 i 6.000 dolara).

Kada je reč o samoj utakmici, Kolumbija je pružila neverovatan otpor aktuelnim prvacima sveta. Igrali su sjajno, posebno u prvom poluvremenu, stvarali šanse, ali nisu uspeli da zatresu mrežu.

Gaučosi su u 66. minutu ostali bez Lionela Mesija, koji je zbog povrede zgloba morao da izađe iz igre. To je teško palo slavnom Argentincu, potpuno se slomio nakon izlaska iz igre, nije mogao da zadrži suze.

Međutim, njegovi saigrači nisu dozvolili da ih to poremeti. U 112. minutu nakon brze akcije Lautaro je zatresao mrežu i doneo trofej svojoj reprezentaciju.

Junak Lautaro je odmah pritrčao svom kapitenu Mesiju, koji nije mogao da zadrži suze.

Argentina je tako 16. put u istoriji osvojila Kopa Ameriku i postala apsolutni rekorder po broju trofeja u ovom takmičenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter