Izvor: Kurir
15.07.2024 u 08:33
0

NEŠTO NIJE KAKO TREBA: Neutešna majka kroz suze govorila o svom sinu

Darko Vasiljević (27) iz Ljubovije poginuo je 2021. godine kod mesta Crnča u blizini rodnog grada kada je na njega, dok je vozio motor na putu sa pravom prvenstva prolaza, naleteo automobil kojim je upravljao I. M., inače otac Darkove tadašnje partnerke. Darko je iza sebe ostavio dvoje dece, kao i neutešne roditelje.

Njegova majka Mira Vasiljević, ispričala je da su kobnog dana 2. septembra 2021. proslavljali rođendan Darkovog oca.

NA OVE NAČINE SU SRBI BEŽALI IZ ZATVORA: A jedan se i dan danas prepričava

Povratak s planine

– Moj Darko je živeo u Beogradu i tamo je radio kao automehaničar. U tom periodu, krajem avgusta 2021, uzeo je odmor kako bi putovao sa svojom ćerkom koju je voleo najviše na svetu, ne mogu da objasnim koliko… Otišli su na Zlatibor, ali su se 1. septembra već vratili jer je ona imala mučnine i bilo joj je loše – počinje svoju priču Darkova mama i nastavlja:

– Kobnog dana mi smo proslavljali rođendan Darkovom ocu, mom mužu, svi smo bili lepo raspoloženi. Darko je prvo išao po roštilj, sedeli smo tu svi i onda je rekao da ide malo da se provoza.

Majka Mira kroz suze kaže da ga nije bilo duže vremena i da je u jednom trenutku samo osetila nemir.

– Ja sam imala osećaj da sa mojim detetom nešto nije u redu, neki loš osećaj. Rekla sam tada mužu: „Idi vidi šta se desilo, nešto nije kako treba“. U sledećem momentu, vidim gužvu, narod da se skuplja i govore mi da je moj sin nastradao – kaže neutešna majka.

Kako nam je ispričala, Darko je otišao samo da se provoza i nije imao kacigu na glavi, ali se kretao putem sa pravom prvenstva prolaza kada je na njega naleteo automobil, te došlo do direktnog sudara.

 Bilo je dvoje očevidaca koji su rekli da je moj Darko na mestu ostao mrtav. Muž i žena su bili tu, oni su pritrčali odmah, ali nije mu bilo spasa – kaže Mira i dodaje da je narod posle počeo da se skuplja:

– Mi ne znamo šta se tačno desilo i da li je nesreća bila s umišljajem, ali voleli bismo da sud to utvrdi. Ali, sudski proces se odužio i sve traje već skoro tri godine. Da li je sudbina ili šta je u pitanju, ne znam, ali vozač koji je udario mog Darka mu je bio nesuđeni tast, otac njegove tadašnje devojke.

Izjavio da nije kriv

Prema njenim rečima, suđenja su često bila odlagana, a naredno je zakazano za septembar.

– Okrivljeni je u svojoj odbrani izjavio da nije kriv i da se ne oseća tako. Rekao je da je video Darka da ide ka njemu, ali se nije zaustavio, zašto? Ništa mi ne može pomoći sada, ali mislim da bi mi možda malo lakše bilo da vidimo da mu je žao – zeključuje Mira:

– Uništio nam je celu porodicu, ne znam kako živimo, samo preživljavamo, dan za danom.

Bolan susret

Majka Mira je ispričala i da su osumnjičeni za smrt njenog sina i njihova porodica iz istog mesta i da su se sreli jednom, na praznik, dok se porodica Vasiljević vraćala s groblja.

– Mi smo se vraćali sa groblja, a on je išao i nosio prase. Zastao je, a moj stariji sin nije mogao da izdrži i samo mu je mirno rekao: „Eto, ti nosiš prase, slaviš sa porodicom, a našu si uništio“ – ispričala je neutešna žena.

Istraga i sudski proces

Sudski postpuak za saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubio Darko Vasiljević vodi se u Osnovnom sudu u Loznici, a pošto porodica Vasiljević, kako nam je rekla Darkova mama, smatra da u ovom slučaju nije u pitanju obična saobraćajna nesreća, angažovali su advokata koji je podneo zahtev da se predmet iz Osnovnog tužilaštva u Loznici premesti u Više javno tužilaštvo u Šapcu, s obzirom na to da sumnjaju da je ovde postojao umišljaj.

– Podneli smo predlog da slučaj vodi Više tužilaštvo jer porodica smatra, na osnovu nekih dokaza i izjava svedoka, da je u pitanju ubistvo, a ne saobraćjana nesreća gde nije postojala namera. Predložili smo te svedoke koji su ispičali da je osumnjičeni video Darka kako se odvezao motorom i da ga je na istom tom putu sačekao i namerno omogućio da Darko motorom naleti na njega, dok su drugi ispričali kako imaju saznanja da je osumnjičeni pretio Darku zbog veze sa njegovom ćerkom – objašnjava za Kurir advokat Željko Simić, zastupnik porodice Vasiljević.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Šapcu potvrdili su za Kurir da su primili zahtev za ovaj predmet, ali da nema osnova za prekvalifikaciju krivičnog dela i da predmet ostaje u Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici.

– Javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, postupajući po prijavi advokatske kancelarije Simić protiv osumnjičenog I. M. za krivično delo teško ubistvo, posle prikupljenih potrebnih obaveštenja, ocenio je da u radnjama osumnjičenog nema elemenata prijavljenog krivičnog dela – naveli su iz šabačkog tužilaštva.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter