Izvor: SPUTNIK
15.07.2024 u 18:33
0

U KINI POČELE RUSKO-KINESKE VEŽBE: „Pomorska saradnja 2024“

U Kini je održana ceremonija otvaranja vojnih vežbi „Pomorska saradnja 2024“, u kojoj će učestvovati ruska i kineska ratna mornarica, saopštila je pres-služba ruskog Ministarstva odbrane.

Ceremonija otvaranja rusko-kineskih vežbi održana je u luci Džanđang, a vežbe će trajati do 17. jula.
„Danas je zajednički odred brodova Rusije i Kine, koji se sastoji od korvete ‘Gromki’ i ‘Rezki’ Tihookeanske flote i brodova ratne mornarice Narodnooslobodilačke armije Kine – razarač ‘Incujan’, fregata ‘Dali’ i ‘Henšuj’, kao i univerzalni transport za snabdevanje ‘Vejšanhu’ , kreće na more iz kineske luke kako bi sproveo pomorsku fazu vežbe“, navodi se u saopštenju Ministarstva.
Vojni resor saopštio je da će tokom manevara na moru, posade brodova izvesti zajedničke vežbe PVO i protivpodmorničke vežbe uz učešće mornaričke avijacije Narodnooslobodilačke armije Kine, a mornari dveju zemalja učestvovaće u obuci spasavanja na moru, dodaje Ministarstvo odbrane.
Ruski brodovi su stigli u luku 12. jula.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter