Izvor: KURIR
15.07.2024 u 19:04
0

OVO ĆE PAMTITI ZAUVEK: Osmeh na licima više od 1.800 socijalno ugrožene dece u odmaralištu Crvenog Krsta Srbije u Baošićima!

Oko 1.800 dece iz socijalno ugroženih porodica sa KiM, Novog Sada i deca iz vojvođanskih sredina su i ove godine u organizaciji Crvenog krsta Srbije dobili priliku da prisustvuju letnjem kampu u Baošićima u Crnoj Gori i na taj način su prvi put dobili mogućnost da vide more, ali i ono važnije a to je da steknu prijateljstva za ceo život.

Oko 1.800 dece iz socijalno ugroženih porodica sa KiM, Novog Sada i deca iz vojvođanskih sredina su i ove godine u organizaciji Crvenog krsta Srbije dobili priliku da prisustvuju letnjem kampu u Baošićima u Crnoj Gori i na taj način su prvi put dobili mogućnost da vide more, ali i ono važnije a to je da steknu prijateljstva za ceo život.

– Meni je ovde prelepo, svakog dana dolazimo ovde da se kupamo i ja sam u radionici realnog prikaza povrednih stanja i oboljenja.

– Meni je ovde prelepo i nebitno da li ko dođe sa Crvenim krstom ili ne, neće se pokajati u bilo kom trenutku.

Deca su uglavnom uzrasta od 5 do 14 godina, sa par izuzetaka koji su pobedili na konkursu Krv život znači, koji su godinu ili dve stariji.

– Kako sam došla ovde, videla sam veliko zadovoljstvo i osmeh na licima naše dece, što znači da im zaista prija boravak ovde i da su deca oduševljena. Sigurna sam da većina dece nikada nije bila na moru – Svetlana Miladinov iz Kancelarije za KiM.

SUTRA JE NAJTOPLIJI DAN U GODINI: Temperatura će ići iznad 40 stepeni!

Sa kapacitetom od 300 ležaja, odmaralište u Baošićima je prema rečima gradonačelnika Novog Sada prava oaza dečijih osmeha.

– Većina je rekla da im je ovde lepo, da bi da ostanu. Većina je po prvi put na moru, neki su i naučili i da plivaju što je jako lepo ali suština ovog odmarališta i sve ono što se dešava u njemu je da se ovde stiču prijateljstva koja će nositi kroz čitav život – kaže Milan Đurić, gradonačelnik NS

Pored mora i škole plivanja, deca u okviru odmarališta imaju pristup i određenim radionicama koje vode volonteri CKS. Tu mogu da nauče o glumi, pružanju prve pomoći, kako se boriti protiv trgovine ljudima ali i mnoge druge korisne stvari.

– Značajno je na ovom delu Hercegovske revijere nema puno ovakvih mesta, zapravo ovo je za decu jedino mesto i prilika da imaju ovakvu vrstu angažovanja. I nije retkost da roditelji koji su sa decom u potpuno drugom smeštaju, koji borave na totalno drugom mestu sa drugom organizacijom zapravo dođu uveče kod nas da budu deo programa. Crveni krst je otvoren za sve tako da su svi dobrodišli – rekao je Ljubomir Miladinović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije.

Bezbrižnost, smeh, druženje, znanje, prijateljstvo i ljubav; ili jednom rečju – Detinjstvo – je upravo ono što odmaralište CKS u Baošićima pruža onima kojima je to najpotrebnije ali i svima koji odluče da podele radost i budu deo jedne humane priče

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter