Izvor: Kurir
16.07.2024 u 07:49
0

NEMA SUMNJE, ON JE KRETEN: Srbina (35) u Beču terete za pokušaj ubistva

Sa džointom u ruci i bez vozačke dozvole, Srbin koji je vozio automobil stranih tablica udario je policajce, a pravi šou nastao je na suđenju za ovaj prekršaj.

Okrivljenog (35) na sudu nije želeo da brani ni sopstveni advokat.

PRIPADNICI SAJ-A LIŠILI ŽIVOTA DVOSTRUKOG UBICU

„Nema sumnje, on je kreten“, započeo je Rudi Majer nezaboravno suđenje poroti u ponedeljak ujutru u bečkom Landlu.

Njegov klijent je 8. decembra prošle godine pobegao od patrole civilne policije u neregistrovanom crnom „jaguaru“ sa džointom u ruci, bez važeće vozačke i sa ukradenom dozvolom i ukradenim tablicam na kolima.

-Registarske tablice su samo pozajmljene. Morao sam da predam dozvolu 2017. godine zbog vožnje pod dejstvom alkohola – rekao je zbunjenom sudiji višestruko osuđivani Srbin.

Na svom putovanju, 35-godišnjak je udario u nekoliko automobila, oborio biciklistu (koji je samo zahvaljujući kacigi zadobio lakšu traumatsku povredu mozga) i udario u porodicu u saobraćaju iz suprotnog smera – putnik je teško povređen. Dva policajca na saobraćajnom ostrvu uspela su samo da se spasu od nailazećeg sportskog automobila skočivši u stranu, a prema tužilaštvu, reč je o pokušaju ubistva.

Nije to bio prvi „bezumni čin“ Srbina.Nakon kupovine droge u centru Brna osuđen je na sedam godina zatvora. Zbog „dobrog ponašanja“ pušten je prošle godine nakon što je odslužio polovinu zatvorske kazne.

Ali umesto da se vrati u Srbiju, nezaposleni se ilegalno krio u Beču (iako mu je zabranjen boravak u celoj EU) i, prema sopstvenim izjavama, živeo od novca svojih rođaka.

– On je s****** i kriminalac, ne radi, ovde je ilegalno i neoprezno vozi, ne prvi put, ali: nije pokušao da ubije policajce – objasnio je Rudi Majer, koji ga je branio.

Optuženi je za sada uspeo da izbegne i sledeću zatvorsku kaznu – suđenje je prekinuto. Primenjuje se pretpostavka nevinosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter