Izvor: SPUTNIK
16.07.2024 u 21:45
0

AMERIKA ODBACILA PREDLOG LAVROVA

Portparol Stejt departmenta SAD Metju Miler odbacio je predlog ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova da se otklone uzroci krize u Ukrajini, tvrdeći da Rusiji navodno „niko ne preti“.

„Problem sa formulacijom ministra spoljnih poslova Lavrova je u tome što niko u Evropi ne preti Rusiji“, rekao je Miler, komentarišući obraćanje šefa ruske diplomatije u UN.

Po rečima američkog diplomate, to što Rusija shvata kao pretnju u stvari je „demokratija koja funkcioniše na njenim granicama“.
„Ne postoji nikakva vojna pretnja i niko nije pretio Rusiji da će joj oduzeti teritoriju, njene zemlje. Stoga odbacujemo takvo viđenje situacije i nastavićemo da sarađujemo sa našim ukrajinskim partnerima kako bismo osigurali da na kraju diplomatija okonča ovaj sukob postizanjem ne samo mira, već pravednog i trajnog mira“, rekao je Miler.
Kako je Sergej Lavrov ranije izjavio na sednici Saveta bezbednosti UN, Moskva predlaže da se otklone osnovni uzroci ukrajinske krize, a rešavanje aktuelnog sukoba trebalo bi da obuhvati i eliminisanje pretnji po Rusiju koje dolaze iz zapadnih zemalja.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter