Izvor: SPUTNIK
17.07.2024 u 16:33
0

SUDAR TITANA: Srbija i Amerika „oči u oči“

Košarkaši Srbije i Sjedinjenih Američkih Država od 18 časova igraju pripremnu utakmicu pred Olimpijske igre, a tamo će se ponovo sastati u grupnoj fazi. Posle tog duela, biće jasno i da li možemo da očekujemo treći susret ove dve reprezentacije ovog leta i to u finalu u Parizu.

Orlovi lete tokom oluja, neustrašive su ptice grabljivice i deluju veličanstveno, baš kao i srpski košarkaši. Oni ne nikoga ne boje, oluje su u njihovoj slučaju borbe sa teškim protivnicima, ali upravo se tada najbolje snalaze.
Košarkaši Srbije i Sjedinjenih Američkih Država poslednji meč igrali su 2019. na Svetskom prvenstvu u Kini, a Orlovi su tada pobedili 94:89.
Sve same NBA zvezde činile su tadašnju reprezentaciju SAD, ali srpski Orlovi leteli su visoko i upisali su pobedu predvođeni Bogdanom Bogdanovićem koji je u tom duelu postigao 28 poena.
Pola decenije kasnije dva tima srešće se na probi pred Olimpijske igre, a onda će u Lilu igrati utakmicu takmičarskog karaktera od koje će mnogo toga zavisiti.
Ono što je najbitnije, Orlovi se ne plaše!
„Ista utakmica kao i danas. Ništa se kod nas ne menja. Mi ne gledamo da li je Australija ili Amerika. Za nas je to sve isto. Svaka utakmica nama treba. I prvo, ne može svaki meč da se dobije. To ne postoji u vrhunskom sportu. Ali od svake utakmice, pogotovo u pripremnom periodu, može mnogo stvari da se vidi i da se nauči“, rekao je Svetislav Pešić pred susret sa Sjedinjenim Američkim Državama.
Koliko god u srpskom timu atmosfera bila sjajna i koliko god postoji vere u tu ekipu u kojoj su i Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović, mora se imati u vidu da pre tog Svetskog prvenstva, srpski Orlovi nisu verovali da su toliko neustrašivi.
Srbija i SAD igrali su na Olimpijskim igrama u Riju, izgubili su u grupnoj fazi, a zatim u finalu. Za zlato su Srbi i Amerikanci igrali i na Svetskom prvenstvu 2014. godine, a ishod je bio isti.
Pobeda koju Srbija i dalje pamti ostvarena je 2002. godine kada je reprezentacija Jugoslavije koju je vodio Svetislav Pešić pobedila SAD u finalu Mundobaseta u Indijanapolisu.
Posle 22 godine vreme je za novo finale sa istim ishodom. Svi priželjkujemo da meč u Abu Dabiju, koji ćete moći da pratite uživo uz Sputnjik, bude prvi od tri čina Srbije i Amerike.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter