Izvor: Kurir
18.07.2024 u 09:32
0

U POTRAGU ZA ODBEGLIM ALBANCEM UKLJUČILA SE I POLICIJA REPUBLIKE SRPSKE: Strahuje se da je ubica pobegao iz Srbije

* Ubijen policajac u Loznici tokom rutinske kontrole

* U toku potraga za napadačem

* Hajziri Artan (33) osumnjičen za ubistvo policajca, na mestu obračuna nađena mu nemačka lična karta

TUŽILAŠTVO SE OGLASILO POVODOM SMRTI BEBE KOJA SE UDAVILA U BAZENU: U toku je prikupljanje svih dokaza, analiza i veštačenja!

Na pripadnike saobraćajne policije sinoć je ispaljeno nekoliko hitaca tokom rutinske kontrole taksi vozila u Loznici. U taksi vozilu nalazili su se strani državljani koji su pucali na saobraćajnu policiju.

 

12.50 – Premijer Vučević izjavio saučešće

„Strašnu vest o pogibiji policajca Nikole Krsmanovića primio sam sa velikim bolom, koji iskreno dele svi članovi Vlade. U ovom trenutku nemam reči utehe koje bi umanjile tugu zbog gubitka jednog mladog života“, kazao je Vučević.

12.46 – U poteru za ubicom policajca uključila se i policija Republike Srpske

Policija Republike Srpske uključila se u potragu za Artanom Hajzirijem (33) koji je noćas ubio policajca Nikolu Krsmanovića (33) i ranio njegov kolegu Vjekoslava Ilića (50) kod Loznicem, jer se sumnja da je on preko Drine pobegao u Srpsku.

Kako je saopšteno policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju niz mera i radnji u vezi sa potragom za osobom koja je noćas ubila jednog graničnog policajca, pripadnika MUP-a Srbije, a jednog teško ranila.

MUP Srpske poziva građane, posebno one koji žive u pograničnom području, da ukoliko primete lice sa fotografije, odmah pozovu policiju. Osumnjičeni za ovo krivično delo je Hajziri Artan (33) sa pasošem izdatim u Prištini i nemačkom ličnom kartom.

12.30 – Dačić: Postoje sumnje da je reč o terorističkom napadu

„Ovo ne može biti slučajno i time će se baviti tužilaštvo za organizovani kriminal, jer su policajci napadnuti na dužnosti“, kaže ministar Dačić.

12.24 – Otac otkrio ko je pucao na srpske policajce

„Faton je bratu ukrao pasoš“ – izjavio je otac Fatona i Artana Hajrizija Mustafa Hajrizi za kojim se traga zbog ubistva jednog srpskog policajca u Loznici i ranjavanja drugog.

12.00 – Albanac tražio od taksiste da ga vozi u Sremsku Mitrovicu

– Muškarac za kojim policija intenzivno traga prvo je taksisti rekao da ga vozi u Sremsku Mitrovicu, ali je promenio rutu i navodno mu rekao da ga ipak vozi preko granice, u Zvornik.

11.35 – Obrt u albanskim medijima

Albanski mediji objavili su nove informacije vezano za ubistvo policajca Nikole Krsmanovića u Loznici, tvrdeći da je u njega pucao begunac iz zatvora Faton Hajrizi.

11.24 – Prizor koji slama srca pored puta

Cveće i sveća položeni su u čast heroja.

10.30 – Oglasilo se i nadležno Više javno tužilaštvo u Šapcu

Više javno tužilaštvo u Šapcu vrši uviđaj na licu mesta. H .A. je za sada u bekstvu i policija intezivno traga za njim. H. M. koji je vozio automobil određeno je zadržavanje od strane Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici zbog krivičnog dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi – naveo je za Kurir Slavoljub Petković javni tužilac.

10.17 – Opsadno stanje u Loznici

Pripadnici Žandarmerije stigli su u Loznicu i uključuju se u potragu za osumnjičenim Hajrizi Artanom.

U Loznici je podignut najviši stepen bezbednosti i sve raspoložive policijske snage nalaze se na terenu.

U potragu se oključuje i rečna policija

 

09.47 – Albanac koji je ubio srpskog policajca begunac iz zatvora

 09.37 – Predsednik Vučić uputio telegram saučešća

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici i kolegama ubijenog policajca Nikole Krsmanovića.

09.20 – Gradonačelnik Loznice Petrović: Pucanj na policiju je pucanj na državu

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović najoštrije je osudio napad na pripadnike policije koji se desio noćas u Loznici.

„Napad na policiju je napad na državu. Pripadnici policije su nosioci sigurnosti našeg društva čiji posao je jako odgovoran jer svakodnevno brinu o bezbednosti i životima naših građana. Srbija je ozbiljna država i potpuno sam uveren da će nadležne institucije preduzeti sve aktivnosti kako bi se utvrdili motivi ovog napada, i pronašli počinioci. Ilegalne naoružane grupe moraju prestati da ugrožavaju živote naših građana, a počinioci moraju odgovarati. Grad Loznica će pružiti svu neophodnu podršku i pomoć porodicama poginulog i ranjenog policajca koji su časno i odgovorno radili svoj posao. Porodici poginulog policajaca upućujem najdublje saučešće u ime grada Loznice i u svoje lično ime“, rekao je on.

 

09.00 – Nikolini roditelji nemi od bola

Otac ubijenog policajca Milenko, inače zemljoradnik i majka Ljiljana koja radi kao spremačica na grudnom odeljenju bolnice u Loznici, nalaze se u kući u Jarebicama potpuno nemi od bola.

Oboje su od noćas u šoku, a od suza, bola i muke nemaju snage ni da govore jer njihovog sina više nema.

8.50 – Potera za ubicom srpskog policajca – Loznica pod blokadom

Nakon noćašnjeg ubistva graničnog policajca NIkole Krsmanovića (34) i ranjavanja njegovog kolege Vjekoslava I. (50), na svim raskrsnicama puteva u Loznici i okolni nalaze se patrole, koje tragaju za ubicom Hajzirom Artanom Albancem sa Kosmeta.

Kako javljaju mediji, od jutros pored brojnih patrola koje konotrlišu sva vozila, može se povremeno čuti i helikopter koji je uključen u potragu za surovim ubicom.

08.20 – Odbio da preda torbicu pa otvorio vatru

Hajziri Artan (33) je nakon zaustavljanja pogranične policije izjavio da je krenuo kod prijatelja u Loznici, a nakon što su ga pripadnici MUP-a zamolili da im pokaže torbicu koju je nosio sa sobom, Albanac je otvorio vatru.

08.10 – Ubijeni Nikola bio u Žandarmeriji

Stradali policajac je inače iz sela Jarebica u koje je odlučio da se vrati, a doskora je bio pripadnik Žandarmerije. Ima majku, oca i sestru.

07.51 – Ovo je Albanac koji je pucao na policajce u Loznici

07.33 – Hajziri Artan (33) osumnjičen za ubistvo policajca u Loznici

Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajziri Artan (1991) i nemačku ličnu kartu.

„Jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem, na terenu su policijski službenici PU Šabac, kao i Uprave kriminalističke policije, Uprave granične policije i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, podignuti su dronovi i helikopteri“, istakao je ministar.

07.30 – Oglasio se ministar Dačić

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je noćas u Loznici ubijen jedan policijski službenik, dok je drugi teško ranjen.

„Noćas, oko 00.55 časova u Loznici, prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru, policijski službenici Stanice granične policije Trbušnica, zaustavili su mercedes tutinskih registarskih oznaka u kojem su se nalazile dve osobe.

Prilikom izlaska iz vozila jedna osoba je pucala iz pištolja, pogodivši policijskog službenika Nikolu Krsmanovića (34) u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića (50) u rame, nakon čega je pobegao.

Oba policijska službenika prevezena su u Opštu bolnicu Loznica, gde je Krsmanović podlegao povredama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter