Izvor: Kurir
18.07.2024 u 09:49
0

PREDSEDNIK BAJDEN PRIMIO VAKCINE I BUSTERE: Bajdena su mnoge uticajne demokrate i javno pozvale da se povuče iz trke

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je da bi možda preispitao kandidaturu za reizbor na tu funkciju ako bi došlo do nekog novog "zdravstvenog stanja".

Nedugo nakon što je agencija Frans pres, pozivajući se na izvod iz intervjua objavljenog juče, objavila ovu Bajdenovu izjavu iz Bele kuće je saopšteno da predsednik SAD ima koronavirus.

OGLASILI SU SE RUSKI MEDIJI: Modernizovani ruski „migovi“ biće glavna pretnja za F-16 u Ukrajini

Glas Amerike navodi da je intervju Bajdena za televiziju BET snimljen u utorak.

– Da imam neko novo zdravstveno stanje, da neko, da lekari dođu i kažu „imaš ovaj ili onaj problem“ – rekao je Bajden u odgovoru na pitanje šta bi ga podstaklo da preispita kandidaturu za Belu kuću na novembarskim izborima na kojima mu je rival Donald Tramp, republikanski kandidat i bivši predsednik.

Bela kuća je juče objavila Bajden ima koronavirus što je utvrđeno testiranjem posle događaja u Las Vegasu.

U saopštenju se podseća da je predsednik primio vakcine i bustere.

Navodi se i da će se Bajden vratiti kući u saveznu državu Delaver gde će biti u samoizolaciji i nastaviće da obavlja predsedničke dužnosti.

– Predsednik će biti u samoizolaciji u skladu sa uputstvima Centara za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC) za one koji imaju simptome. Njegovi simptomi su blagi, disanje je normalno kao i temperatura, a saturacija je 97 odsto. Primio je i prvi dozu Pakslovida – piše u saopštenju.

 

Nova anketa koju su sproveli agencija Asošijeted pres i Centar za istraživanje javnog mnjenja NORC pokazala je da skoro dve trećine pristalica američke Demokratske partije smatra da bi Bajden trebalo da se povuče iz predsedničke trke i prepusti stranci da imenuje drugog kandidata.

Anketa je sprovedena dok Bajden pokušava da spasi predsedničku kandidaturu, više od dve nedelje nakon lošeg nastupa tokom debate sa republikanskim kandidatom Trampom.

Rojters podseća da su posle toga Bajdena mnoge uticajne demokrate i javno pozvale da se povuče iz trke, a poslednji u nizu je kongresmen Adam Šif.

On je 20. demokrata iz Kongresa koji traži od aktuelnog predsednika da se ne kandiduje za reizbor i poručuje da bi „Trampov drugi mandat podrio temelje demokratije“ i da „brine da li Bajden može da ga pobedi“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter