Izvor: Kurir
19.07.2024 u 10:53
0

TRAMP TVRDI DA RAT U UKRAJINI MOŽE DA OKONČA JEDNIM TELEFONSKIM POZIVOM: Najavio gradnju GVOZDENE KUPOLE!

Donald Tramp, bivši američki predsednik, zvanično je prihvatio stranačku nominaciju za Belu kuću na završnoj večeri Republikanske nacionalne konvencije u Milvokiju, a pri kraju govora od sat i po vremena najavio je PVO sistem koji će braniti SAD ako on pobedi na izborima u novembru.

Rojters prenosi da je Tramp ocenio da će njegov demokratski rival Džo Bajden, aktuelni šef Bele kuće, uvesti svet u „treći svetski rat“.

LJUDI SU POMISLILI DA SAM MRTAV: Tramp ispričao kako ga je Bog spasio spasio metka

BBC prenosi da je Tramp poručio da je Bajden nasledio od njega „svet (koji je živeo) u miru i pretvorio ga u planetu rata“.

Tramp je obećao da će izgraditi sistem protivvazdušne odbrane koji će štititi Ameriku od napada.

On je kazao da bi SAD mogle da izgrade PVO sistem Gvozdena kupola koji bi pokrivao celu zemlju, sličan onom sistemu zaštite od raketa koji se već koristi u Izraelu.

– Mi ćemo dodatno snabdeti našu vojsku i izgraditi sistem odbrane od raketa Gvozdena kupola kako bismo bili sigurni da nijedan neprijatelj ne može da pogodi našu otadžbinu, a ta velika Gvozdena kupola će u potpunosti biti izgrađena u SAD – rekao je Tramp.

BBC navodi da ovo nije prvi put da Trampo spominje ovakvu ideju, u vezi sa kojom su vojni stručnjaci skeptični što zbog pitanja potencijalnih troškova što zbog pitanja njene efikasnosti u realnom svetu.

Tramp je na kraju govora pristalicama poslao poruku “Pobedićemo” nakon čega su mu se na bini pridružili članovi porodice.

– Veoma brzo ćemo ponovo Ameriku učiniti velikom – poručio je bivši predsednik, upotrebivši slogan iz svoje kampanje iz 2016.

On je govor kojim je prihvatio republikansku nominaciju počeo tonom znatno mirnijim u odnosu na njegova uobičajena obraćanja na skupovima, a na početku je ispričao kako je preživeo atentat na mitingu Pensilvaniji proteklog vikenda.

– Kandidujem se za predsednika čitave Amerike, a ne njene polovin, jer nema pobede u trijumfu jednog dela – poručio je Tramp.

U prvom govoru, od subotnjeg pokušaja njegovog ubistva na stranačkom skupu, izjavio je da se obraća porukom samopouzdanja, snage i nade.

– Za četiri meseca ostvarićemo veliku pobedu. Bavićemo se problemima bezbednosti, potrebno je da rešimo podele, jer delimo sudbinu: ili se zajedno uzdižemo ili propadamo. Ovde sam da predstavim viziju za čitavu naciju, za svakog građanima, bez obzira na to da li ste mlađi ili stariji, muškarac ili žena, demokrata, republikanac ili nezavisni birač, crnac, belac, azijskog ili španskog porekla: pružam vam ruku vernosti i prijateljstva – poručio je republikanski predsednički kandiat.

U obraćanju, tokom kojeg je samo jednom imenom pomenuo Bajdena i to tek nakon pola sata, Tramp je rekao da je Americi potrebna vlada koja će biti u službi građana kao nikada do sada.

– Naša misija je pravedna i ništa nas od nje neće odvratiti. Nikad neću prestati da se borim za vas i našu sjajnu zemlju. Sve ću dati za našu naciju. Veoma brzo ćemo preokrenuti trenutno stanje. Svrha izbora je da našu državu ponovo učinimo boljom i velikom. Ne smemo se međusobno demonizovati iz političkih razloga, Demokratska partija treba da prekine zloupotrebe pravnog sistema i da svoje neistomišljenike označava protivinicima demokratije – rekao je Tramp, aludirajući na sudske procese koji se trenutno vode protiv njega i tvrdeći da se radi o politički motivisanim suđenjima čija je svrha da spreče njegov reizbor.

On je pohvalio je angažovanje administracije koju je predvodio u prvom mandatu rekavši da je beležila uspehe i bila izložena problemima zbog pandemije koronavirusa.

Tramp je najavio je da će u drugom mandatu uticati na osnaživanje ekonomije.

– Niko neće preispitivati našu snagu. Vratićemo patriotizam, mir, harmoniju i stablinost u svetu. Da bismo to osvarili potrebno je da spasimo ovu zemlju nekompetentne vlasti. Pred nama su najvažniji izbori. Naš narod je slomljen. Imamo krizu ilegalne imigracije. Na našoj južnoj granici trenutno se događa invazija. U Evropi i na Bliskom istoku događaju se internacionalne krize. Planeta je na ivici Trećeg svetskog rata. Potrebne su promene, a aktuelna administracija nije dorasla tom izazovu. Naše vođstvo je nepouzdano, osim kada treba varati na izborima. Ukinuću inflaciju, pojeftiniće energenti, crpećemo naftu, smanjiti poreze i otplaćivati dugove – kazao je Tramp.

Tvrdi da može da okonča rat u Ukrajini jednim telefonskim pozivom

Tramp je ponovio tvrdnje da se ruska invazija na Ukrajinu ne bi dogodila da je on bio na čelu SAD, kao i da zna kako bi taj sukob mogao brzo da se okonča.

– Mogu da okončam rat jednim telefonskim pozivom – rekao je Tramp.

Bajdenov izborni štab: Tramp govorio o sebi, bez plana za budućnost

Izborni štab američkog predsednika Bajdena, potencijalnog demokratskog kandidata, saopštio je da je pažljivo pratio Trampov govor na republikanskoj konvenciji.

– Govorio je isključivo o sebi, bez plana za budućnost. To upravo građani ne vole kod političara – rekao je jedan od savetnika Bajdenove predizborne kampanje za CNN.

On je ocenio da se Tramp nije obraćao umerenom biračkom telu.

– Poruke su slične onim iz 2016. Nije se promenio, postao je gori – zaključio je neimenovani savetnik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter