Izvor: KURIR
19.07.2024 u 17:06
0

ANA BRNABIĆ OTKRILA NOVE DETALJE: Opozicija nije protiv iskopavanja litijuma, već protiv vlasti

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da su poslanici Zeleno levog fronta, Demokratske stranke i Pokreta slobodnih građana potvrdili da nisu protiv iskopavanja litijuma, već su protiv u ovom trenutku i dok je ova vlast.

Njihov osnovni problem je vlast. Oni kažu ‘u ovom trenutku’, a slično je i Stranka slobode i pravde rekla, kažu u ovom trenutku i na ovaj način ne sme biti govora o litijumu. Oni su protiv u ovom trenutku sa ovakvom vlašću, dakle smeta im vlast a ne bojazan za životnu sredinu“, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Dodala je da je bivša vlast učinila sve da bude iskopavanja litijuma i da to radi baš Rio Tint.

Pitala je opoziciju, kada tvrde da je srpska vlast u vezi sa ovim projektom korumpirana, šta misle ko ih je korumpirao- namačka vlada ili Evropska unija, te zašto onda i Nemačku i EU ne optuže za korupciju.

Poslanici zeleno levog fronta, Demokratske stranke i Pokreta slobodnih građana razgovarali su danas sa sekretarkom Ministarstva za ekonomske poslove i klimatsku akciju Nemačke Franciskom Brantner i predstavnicima nemačke ambasade kojima su preneli stav da građani nemaju poverenja da će aktuelna Vlada Srbije u sprovođenju projekta Jadar poštovati evropske ekološke standarde.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter