Izvor: Alo
21.07.2024 u 12:58
0

SITUACIJA JE SVE KOMPLIKOVANIJA: Zelenski ne može sam da donese odluku

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko smatra da će predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski morati da raspiše referendum za postizanje mira u Ukrajini i dodaje da veruje da ukrajinski predsednik ne može doneti tako bolne i važne odluke sam, bez saglasnosti naroda.

Kličko je u intervjuu za Korijere dela Sera ocenio da bi izlaz za Zelenskog mogao biti stvaranje vlade nacionalnog jedinstva, ali je dodao da nije siguran da je Zelenski spreman da se odrekne centralizovane moći koju mu je garantovalo ratno stanje koje je na snazi od prvog dana ruske invazije.

SEVER POSLAO NOVI KONTIGENT BALONA SA ĐUBRETOM!

„Zelenski je previše moći koncentrisao u svojoj kancelariji. Posledica toga je da je parlament izgubio svaku relevantnu ulogu. Nikada ne smemo zaboraviti da je naša država demokratska i povezana s tradicijom evropskih vlada“, rekao je Kličko.

On je istakao da je uvek apsolutno podržavao ratno stanje dok je ono služilo za nacionalnu mobilizaciju i garantovanje jedinstva zemlje, ali da sada Ukrajina mora da izbegne da sve važne odluke budu poverene samo predsedniku. Prema oceni Klička, sledeći meseci biti vrlo teški za Zelenskog jer će morati da donese odluku da li da nastavi rat sa novim žrtvama i razaranjima ili da razmotri teritorijalni kompromis sa Rusijom.

„Da se razumemo, moramo pobediti u ratu, ali situacija je sve komplikovanija jer to zavisi od pomoći koja stiže od saveznika, bila bi noćna mora ako bismo morali da se borimo još dve godine“, ocenio je gradonačelnik Kijeva. On je rekao da će sarađivati sa Donaldom Trampom ako bude izabran na američkim predsedničkim izborima u novembru.

„Ono što se u SAD govori o Ukrajini pre glasanja biće veoma drugačije posle izbora. Republikanska stranka je uvek bila antiruska, ne vidim zašto bi sada podržavala (predsednika Rusije Vladimira) Putina“, dodao je Kličko.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter