Izvor: Alo
22.07.2024 u 17:13
0

U NAREDNA DVA SATA MOGUĆA POJAVA GRADA: RHMZ upozorio

Iako je malo zahladnelo, u Srbiji je i dalje na snazi žuti meteoalarm zbog vrućina, ali i još dve pojave

U naredna dva sata na području Bačke i severnog i srednjeg Banata lokalna pojava plјuskova sa grmlјavinom, a moguća je i pojava sugradice i grada, upozorio je RHMZ u 16.33 sati.

TOPLOTNI TALASI NAS TEK ČEKAJU: Prognoza RHMZ do kraja godine

U pojedinim delovima Beograda kratkorajan plјusak sa grmlјavinom.

Prethodno, Republički hidrometeorološki zavod najavio je u 13.50 da će u naredna dva sata pljuskovi i grmljavina pogoditi isti deo zemlje za koji je trenutno upozorenje na snazi.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ), danas se očekuje maksimalna temperatura do 33 stepena.

Iako je malo zahladnelo, u Srbiji je i dalje na snazi žuti meteoalarm zbog vrućina, ali i još dve pojave.

Žuto upozorenje na vrućine na snazi je danas u celoj Srbiji. Ipak, žuto upozorenje zbog grmljavine na snazi je u sledećim delovima zemlje:

Jugoistočna Srbija

Jugozapadna Srbija
Kosovo i Metohija

Sutra će situacija biti slična, s tim što će žuto upozorenje na grmljavinu važiti i u istočnoj Srbiji. Upozorenje na pljuskove odnosi se samo na jugoistočnu Srbiju.

Žuti meteoalarm znači da vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter