Izvor: Kurir
22.07.2024 u 21:21
0

MNOGO TURISTA OVE GODINE SU KLINCI: Pevačima otkazuju nastupe na moru

Sezona na Crnogorskom primorju počela je početkom jula. Ono što ovu godinu razlikuje od prethodnih jeste manjak turista iz Srbije i regiona, a upravo to se odražava na nastupe pevača i njihovo angažovanje.

Nisu više u hajpu

– Mnogo je lošije nego što je bilo. Dosta se nastupa otkazuje, znam da su ih nedavno otkazali Šako Polumenta, Dara Bubamara, Elma Sinanović, Tamara Milutinović i Marina Visković. Za neke od njih bila su samo dva stola rezervisana. Takvo nešto se nikad nije desilo u jeku sezone – kaže na početku naš sagovornik.

ANA NIKOLIĆ IZGLADILA ODNOS SA MAJKOM: Evo kako se provode majka i ćerka

Dodatni problem je i to što ni publika više nije ista kao ranije. Među turistima iz Srbije i regiona u Crnoj Gori ima najviše tinejdžera, koji slušaju neku drugu vrstu muzike.

– Mnogo turista ove godine su klinci. Budva, na primer, i jeste poznata po tome što je uglavnom omladina tu, ali nažalost, vreme je takvo da ti klinci nisu kao što smo mi bili. Nemaju oni predstavu ko je na primer Šako ili Dara, ali odlično znaju ko je Desingerica, to ih radi. I sami možete da vidite kakva je posećenost na njegovom nastupu, jer društvene mreže eksplodiraju, a ne možete da vidite kako je kod ljudi koji se po nekoliko decenija bave pevanjem i imaju takve karijere jer njihovi nastupi budu otkazani. Ono što je još gore jeste to što taj Desingerica i ti likovi uzimaju ogromne pare, za njega je nastup prošle godine bio 5.000 evra, ove godine je od 8.000 do 10.000, zavisi šta radi, da li je dnevna žurka ili noćna varijanta. Dok ovi stariji pevači sada smanjuju honorare i imaju neke pregovore, deo pre nastupa, a deo posle ako bude dovoljno publike. Pokazalo se da rezervisani separei i stolovi nisu dovoljni da se pokriju troškovi. Da li je to normalno, evo ne znam, vi procenite – u čudu komentariše naš sagovornik, pa otkriva da su sigurni u dobar posao jedino kad im gostuje neko od baš velikih estradnih imena.

– Oni uvek dobro prolaze, ali velika imena imaju i ludačke honorare. Pa možemo da budemo na pozitivnoj nuli, ili nešto da nam ostane preko. Jer kad su velika imena, onda to svi žele da vide. Da me neko pogrešno ne razume, i te kako smatram da su ovi izvođači koje sam napomenuo velike zvezde, ali govorimo o aktuelnima, koji su u hajpu poslednjih nekoliko godina – naveo je naš sagovornik, insistirajući da mu ne pominjemo ime.

Privatne obaveze

Da su naša saznanja tačna, može se naslutiti i po objavi Dare Bubamare, koja je pre nekoliko dana na Instagramu obavestila pratioce da će otkazati nastup u Budvi.

– Dragi moji, moram da vas obavestim da zbog neodložnih privatnih obaveza u Novom Sadu moram da otkažem nastup u Budvi. Družićemo se prvom sledećom prilikom – navela je ona tada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter