Izvor: telegraf
23.07.2024 u 13:43
0

NAJTOPLIJI DAN OD KAKO SE MERE TEMPERATURE: Zastrašujući rekord postavljen pre 2 dana!

Globalna temperatura u nedelju je bila 17,08 stepeni Celzijusa.

Planeta gori a ništa se ne menja, svevidimo u abnormalnom skoku globalne temperature. Nedelja 21. jul bio je globalno najtopliji dan otkako se mere temperature, pokazali su preliminarni podaci Servisa za klimatske promene Kopernik Evropske unije, prenosi Rojters. Ovo je jako važno jer utiče u velikoj meri na klimatske promene koje uslovljavaju sve žešće i surovije uslove života na Zemlji.

Globalna temperatura u nedelju je bila 17,08 stepeni Celzijusa.

Vreli talasi pogodili su prošle nedelje velike delove Evrope, SAD i Rusije.

Kopernik je potvrdio Rojtersu da je rekord za prosečnu dnevnu globalnu temperaturu, koji se vodi od 1940, oboren, a naučnici smatraju da su razlog za to klimatske promene koje je izazvao čovek.

Svaki od proteklih 13 meseci, počev od juna 2023, bio je najtopliji na planeti otkako se vrše merenja, naveo je Kopernikus. Pojedini naučnici ukazuju da bi 2024. mogla da nadmaši prošlu godinu po vrelini, usled toga što su klimatske promene i prirodni fenomen El Ninjo još više podigli temperature ove godine.  Osim toga, globalna temperatura je za 1,6 stepeni prevazišla globalnu temperaturu u preindustrijskom periodu, što se smatra veoma opasnim. Živi svet strada sve više u svakom danu.

Planeta gori, a ništa se ne menja! I maj je bio najtopliji u istoriji, već 12 meseci padaju svi rekordi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter