Izvor: blic
24.07.2024 u 12:22
0

5 STVARI MADE IN SRBIJA KOJE SVI VOLIMO: Bez nekih ne bismo mogli

5 stvari bez kojih ne bismo mogli

Neki proizvodi koji su Made in Serbia postali su nam važne stvari a da toga nismo ni svesni.

Kada pričamo o životu u Srbiji, obično podrazumevamo da je normalno imati čistu i toplu vodu, kvalitetne domaće proizvode po pristupačnim cenama, hranu na ulici koju bez bojazni možemo jesti… za razliku od npr. situacije u Indiji gde turista može ozbiljno nagrabusiti ukoliko ne jede na proverenim mestima. Neke stvari su nama normalne, dok u drugim delovima sveta to ne mora biti slučaj. Ovo je pet proizvoda bez kojih je život u Srbiji nezamisliv.

Pristupačna pamučna garderoba iz Arilja

Arilje je postalo sinonim za 100 posto pamuk, pa tako nema deteta koje nema pidžamu iz Arilja, jer je udobna i kvalitetna, od čistog pamuka.

 

EVROPA BELEŽI POVEĆAN BROJ OBOLELIH OD KORONE: „Bolesni se vraćaju iz Grčke“

Hrana sa pijace – organska

Hrana na pijaci i dalje nije preskupa u odnosu na prodavnice, a svi znamo koliko ima ukusnog voća i povrća, koje prodavci donose direkt sa njive. Često po pristupačnim cenama mogu se kupiti i ukusne stare sorte, koje bi u zemljama preko granice koštale čitavo bogatstvo.

Najkvalitetniji toalet-papir

Iako o tome verovatno niste razmišljali, Perfeksov toalet-papir proizvod je s kojim odrastaju generacije, a za to postoji dobar razlog. On je napravljen od čiste celuloze, a zahvaljujući mekoći srednjeg sloja, jedno je od najudobnijih rešenja za decu i odrasle. Budući da Perfeks poseduje sertifikate da njegovi proizvodi smeju biti u dodiru sa hranom, to ga postavlja visoko ispred drugih proizvođača.

Ajvar – ukus koji voli svaka kuća

Ajvar, to fenomenalno jelo od paprike, nešto je što gotovo svaki stanovnik Balkana ima u svom domu. Ne samo da se jede kao prilog ili namaz, već je odličan i kao dodatak drugim jelima u raznim receptima.

Domaći slatkiši

Iako smo navikli na lepe čokolade i ukusne razne keksiće, bombone, to baš nije u svakoj zemlji u svetu ukusno kao kod nas. Na primer, u Južnoj Koreji slaba je industrija konditorskih proizvoda, kultura je drugačija – najraznovrsnije su bombone. Nasuprot tome, kod nas su slatkiši i grickalice nešto što dolazi u pregršt raznih ukusa i kombinacija, što i stranci znaju da prepoznaju kao nešto drugačije i ukusnije, te se odmah „navuku“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter