Izvor: SPUTNIK
24.07.2024 u 13:05
0

ZELENSKOM SE NE MOŽE VEROVATI: Moskva o signalima iz Kijeva

Izjavama šefa kijevskog režima Vladimira Zelenskog o mogućim pregovorima sa Rusijom o nekakvom „mirovnom planu“ se ne može verovati, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Kao prvo, njemu se ne može verovati. Njemu niko ne veruje, svi odlično razumeju da je to čovek koji može da izvrne bilo šta, čovek koji može da slaže, čovek koji može da odustane od svega s obzirom da je nedavno odustao čak i od sopstvenog naroda, bukvalno bacajući građane Ukrajine na nekakav žrtveni oltar“, izjavila je Zaharova.
Takođe, ona je pretpostavila da takve izjave mogu biti povezane sa predizbornom situacijom u SAD.
„Kao treće, možda je to još jedan pokušaj da se promoviše takozvana ‘formula mira’ koju oni bezuspešno pokušavaju svima da nametnu i da pod lažnim izgovorima uvuku što više zemalja u rasprave o tome“, ocenila je Zaharova.
Ona je istakla da niko – ni Zelenski, ni bilo koja administracija ili drugi ogranci vlasti, ni njihovi zapadni pokrovitelji nisu uradili ništa kako bi ukinuli zakon koji zabranjuje Ukrajini da pregovara sa Rusijom.
„Čujemo mnogo reči, ali ne vidimo dela. Osim što Zelenski nastavlja da se obračunava sa građanima Ukrajine“, konstatovala je Zaharova.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kazao je da je poruka ukrajinskog ministra spoljnih poslova Dmitrija Kulebe o spremnosti za početak pregovora sa Rusijom u skladu sa stavom Moskve.
„Ovde su važni detalji koje mi za sada ne znamo, zato ćemo sačekati dalje pojašnjenje“, rekao je Peskov, podsetivši da ruska strana nikada nije odbijala pregovore o Ukrajini, te da je uvek bila otvorena za pregovarački proces.
Predstavnici kijevskog režima su poslednjih dana više puta iskazivali spremnost za pregovore sa Moskvom. Vladimir Zelenski je prošle nedelje rekao da su mogući mirovni pregovori sa Rusijom, uključujući i sa predsednikom te zemlje Vladimirom Putinom.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter