Izvor: Telegraf
24.07.2024 u 19:22
0

VERENIK SE ŠALIO DA ĆE DA JE OSTAVI PA POKRENUO GLISER I ODSEKAO JOJ NOGU: Detalji užasa na Jadranu

Kad je gliser došao u kraj, imao sam šta da vidim. Curi nije bilo dela noge, krvi je bilo svuda. Ne znam je li bila pri svesti, znam samo da je bilo strašno videti, rekao je očevidac.

Devojka (23) bori se za život u bolnici u Zadru nakon što joj je propeler glisera otkinuo nogu. Svemu je prethodila šala nje i verenika, a koja se nažalost tragično završila.

Sve se dogodilo u Jadranskom moru kraj Murtera. Kako piše 24sata, devojka se u utorak u Vodicama sa prijateljima i verenikom ukrcala u gliser. Trebalo je to da bude, kako nezvanično saznaju proslava nedavne veridbe.

Plovili su iz Šibensko-kninske županije u Zadarsku i na samoj granici dve županije, kraj nenaseljenog ostrva, devojka je u šali skočila u more. Bilo je oko 17 sati. Verenik koji je, kako nezvanično saznaje 24sata, upravljao brodom, nastavio je šalu i rekao joj da će je ostaviti.

Navodno je dao gas, a onda je šali došao kraj. Propelerom je zakačio devojku koja je plivala i presekao joj nogu iznad koljena. Uspeli su se nekako da se saberu, da je ukrcaju u plovilo i pojure u Pakoštane.

Tamo su ih na rivi dočekali Hitna medicinska pomoć i brojni ljudi.

„Koliko sam čuo, oni su s glisera odmah zvali Hitnu i ona ih je dočekala na rivi. Ljudi su se okupili, kad se nešto događa, nastoje i pomoći. Kad je gliser došao u kraj, imao sam šta da vidim. Curi nije bilo dela noge, krvi je bilo svuda. Ne znam je li bila pri svesti, znam samo da je bilo strašno videti. Priskočio sam u pomoć, nisam ni razmišljao. Devojku je dovezla ista ekipa s kojom je bila na moru. Mislim da im je trebalo desetak minuta do Pakoštana. Sve je išlo brzo, nadam se samo da će joj se uspeti izboriti za život. Eto kako nepromišljenost može biti tragedija. Niko se ovome nije nadao“, rekao je za 24sata potreseni Pakoštanac koji je želeo da ostane anoniman.

„Izgubila je puno krvi“

Devojku je preuzela biogradska Hitna medicinska pomoć i prevezla u Opštu bolnicu Zadar.

„Devojka je izgubila puno krvi. Ima tešku povredu noge. U roku 15 minuta od preuzimanja devojka je bila na operaciji. Ujutro je bila stabilno, ali oko podneva je opet operisana. Kako je reč o hemoragijskom šoku, devojka se nalazi na Jedinici intenzivnog lečenja. Mlada je, svega 23 godine, ali pred njom je borba za život. U njenom slučaju, najbitnija su prva 24 sata, a onda slede dani pa mogući oporavak koji će sigurno dugo trajati. Imamo iskustva s ovakvim povredama, ali kad vam se isprazne krvne žile… Jednostavno, pred povređenom je teška borba. Za sada se ni ne pomišlja o transportu u Zagreb“, rekao je Nediljko Jović, zamenik direktora zadarske bolnice.

Mediji pišu i da je nesrećnu devojku jutros posetio i otac. Navodno je u pitanju devojka iz Velike Gorice.

„U šoku sam. Videlo se odmah da je jako loše. Nije imala deo noge. To smo videli odmah kad su došli s njom u gliseru. Ne vidi civil takve nesreće puno puta u životu“, rekao je Pakoštanac koji je priskočio u pomoć.

Zbog nesreće se oglasila šibensko-kninska policija, koja je i potvrdila nesreću u utorak uveče. Međutim, kriminalističko istraživanje, kako se nesreća dogodila na samoj granici, vodi zadarska policija.

„U toku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja, kao i činjenica koje su prethodile ovom događaju“, naveli su.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter