Izvor: kurir
25.07.2024 u 12:24
0

SPAŠEN SRBIN KOD ČANJA: Bio iscrpljen, Hitna pomoć ga zbrinula

Srbin spašen iz čamca

Pripadnici Uprave pomorske sigurnosti i i upravljanja lukama sinoć su realizovali akciju spašavanja i traganja na moru, nakon što se na čamcu na kojem su bile dve osobe kanap zamotao oko propelera, zbog čega nisu bili u mogućnosti da upravljaju istim.

Spašene su dve muške osobe, koje su bile vidno iscrpljene, a kojima je pomoć pružila Hitna medicinska pomoć u Baru.

– Dva naša spasilačka čamca (SAR 1 i SAR 5) ispovila su iz Luke Bar nakon poziva Granične policije da je plovilu u blizini Čanja potrebna pomoć na moru. Uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima i jakom vetru, naši spasilački timovi uspeli su da lociraju čamac i zbrinu članove posade, od kojih je jedan državljanin Crne Gore, a drugi Srbije. Čamac je bezbedno vezan na pristanište na zapadnom delu Čanjske plaže – navodi se u saopštenju.

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama podseća na broj 129 sigurnosti, na koji se može prijaviti bilo kakva opasnost na moru i zatražiti neophodne infomacije pre isplovljavanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter