Izvor: Kurir
26.07.2024 u 07:52
0

NIKADA NISAM BILA U EVROPI: Kamala često bila meta raznih komentara

Od početka svog mandata na mestu predsednika SAD, Džo Bajden je pravio gafove, zbog čega su mnogi, među njima i pristalice Demokratske stranke, dovodili u pitanje njegovo kognitivno zdravlje.

Suočeni sa poraznim anketama i veoma lošom debatom protiv Donalda Trampa, Bajden se povukao iz trke, a rukovodstvo stranke je shvatilo da im je potreban novi kandidat.

AMERIKA DAJE 10 MILIONA DOLARA: Stejt department traži informacije o hakeru iz Severne Koreje

Izbor je pao na Kamalu Haris, Bajdenovu potpredsednicu i bivšeg državnog tužioca Kalifornije.

Iako je najavljivana kao favorit u trci za predsedničkog kandidata i novu zvezdu Demokratske stranke, Harisova je imala podršku od samo 3 odsto glasova pre nego što je ispala iz predsedničke trke 2020. godine i nije uspela da se nametne čak ni u sopstvenoj državi.

Tada ju je Bajden postavio za potpredsednicu.

Politički protivnici su za nju govorili da je „nesposobna“, „sramna“, pa čak i „potpuno zla“.

Kada joj je u martu 2021. godine Bajden dao zadatak da se pozabavi problemima na južnoj američkoj granici, na pitanje novinara zašto mesecima nije posećivala prelaze tokom velike migrantske krize, Harisova je rekla: „Nikada nisam bila u Evropi“.

U želji da se dopadne mlađoj publici, posebno hip hop generaciji, Kamala je često imala smešne izjave i ispade.

U jednoj radijskoj emisiji je rekla da je pušila marihuanu dok je studirala, ali su se mnogi ljubitelji „trave“ prisetili da je gonila sve koji su posedovali opijate dok je bila javni tužilac u Kaliforniji.

U istoj emisiji je rekla da je na koledžu, dok je bila „naduvana“, uživala u muzici Snup Doga i Tupaka Šakura. Pažljivim slušaocima je to bilo sumnjivo, pošto je Harisova diplomirala 1986. godine, dok je Snup izdao debi album 1993. godine, a Tupak 1991. godine.

Samo nekoliko meseci kasnije, Harisova je gostovala u jednom podkastu, gde je na pitanje ko joj je omiljeni živi reper, rekla Tupak, iako je on u tom trenutku bio mrtav već 23 godine.

– Puno toga se može zaključiti iz smeha. Zovem je Smejuća Kamala. Jeste li je ikad gledali kako se smeje? Ona nije normalna, luda je. Doduše, ne toliko kao i Nensi Pelosi – rekao je Donald Tramp svojim pristalicama pre neki dan na mitingu.

Iz njenog političkog štaba su prihvatili ovu igru, i sve češće ističu njeno kikotanje, u želji da je prestave kao „kul“ političarku.

Stvari su otišle toliko daleko da se pojavila demokratska verzija Trampovog pokreta MAGA. U ovoj verziji, MALA (Ponovo nasmejte Ameriku), gafovi i izbegavanja pitanje Harisove uz smeh su prikazani kao „dopadljivi“ i „opušteni“.

Meredit Konroj, profesorka političkih nauka na državnom univerzitetu Kalifornije u San Bernardinu, rekla je za Njuzvik da bi Harisovoj bilo mudro da prihvati ove podsmešljive komentare i „mimove“ na njen račun.

– Ako u njenoj kampanji prihvate podsmehe, oni mogu postati deo šale, a ne biti predmet iste. Ne bih išla toliko daleko da kažem da je to čini simpatičnijom – rekla je Konrojeva.

Ben Šapiro, uticajni konzervativni komentator, nije oduševljen ovim novim smerom njene kampanje.

– Kada vas čuva pretorijanska medijska garda, i kada nikada ne morate da odgovorite na ozbiljno pitanje, možete samo da se cerekate i da se nadate da vam niko neće postaviti potpitanje – zaključuje Šapiro.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter