Izvor: Novosti
27.07.2024 u 11:55
0

TRAMP PORUČUJE BLIŽI STE TREĆEM SVETSKOM RATU NEGO IKADA: Ako ne pobedim na izborima, doći će do velikog sukoba

Tramp se sastao sa Netanijahuom u svojoj rezidenciji Mar-a-Lago na Floridi

Republikanski kandidat na predstojećim izborima i bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je tokom susreta sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom da će, ako on ne pobedi na izborima u novembru, na Bliskom istoku doći do velikog sukoba, kao i da bi potencijalno mogao da izbije “treći svetski rat”.

Tramp se sastao sa Netanijahuom u svojoj rezidenciji Mar-a-Lago na Floridi, dan posle susreta izraelskog premijera sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom i potpredsednicom Kamalom Haris, prenosi danas portal D Hil.

TRAMP NAJAVIO PONOVO MITING U PENSILVANIJI: “Vratiću se u Batler, u Pensilvaniji, na veliki i prelep miting“

– Ako mi pobedimo, biće vrlo jednostavno. Sve će se rešiti i to veoma brzo – rekao je Tramp na početku sastanka sa Netanijahuom. On je dodao da će se u suprotnom desiti veliki sukob na Bliskom istoku, a možda i treći svetski rat.

– Upravo sada ste bliže trećem svetskom ratu nego ikada pre od završetka Drugog svetskog rata, a to je zato što našu zemlju vode nekompetentni ljudi – rekao je Tramp.

On je i ranije izjavljivao da je svet na ivici novog sukoba zbog borbi na Bliskom istoku između Hamasa i Izraela, kao i napada Rusije na Ukrajinu.

Tramp je povremeno kritički govorio o Netanijahuu nakon napada Izraela na Gazu 7. oktobra prošle godine, ali je u najnovijem susretu sa njim nastojao da naglasi podršku Izraelu, navodeći kao primer odluku svoje administracije da preseli američku ambasadu u Jerusalim, kao i da se povuče iz nuklearnog dogovora sa Iranom i uvede sankcije toj zemlji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter