Izvor: SPUTNIK
27.07.2024 u 15:39
0

RUSIJA OŠTRO: Kada bi SAD na humanitarnu pomoć trošile deo onoga što ide na oružje, svet bi bio drugačiji

Kada bi SAD na humanitarnu pomoć onim zemljama kojima je ona potrebna trošile makar delić onoga što troše na isporuke oružja za žarišta svet bi bio sasvim drugačiji, rekao je ambasador Rusije u UN Vasilij Nebenzja.

Na sednici Saveta bezbednosti zamenik ambasadora SAD Robert Vud optužio je prethodno Rusiju da ona čini malo kako bi se rešila humanitarna kriza u Gazi, a pomenuo je i ukrajinsku krizu, tvrdeći da Rusija ne pomaže da se humanitarne krize prevaziđu nego ih stvara.
Nebenzja je s tim u vezi rekao da se američki predstavnik naslađuje napadima na Rusiju i dodao da je to prava ilustracija kako ne treba izgleda nastup države koja pretenduje na ulogu odgovornog međunarodnog igrača.
LAVROV JASNO I GLASNO: Kada se Kosovo otcepilo, Zapad je aplaudirao, a šta je bilo sa Krimom

„Kada bi SAD trošile na humanitarnu pomoć Gazi i drugim regionima bar delić onoga što troše na isporuke oružja za žarišta, svet bi bio drugačiji. Milijarde dolara na oružje Izraelu, i to 6,5 milijardi posle 7. oktobra. I desetine milijardi dolara Ukrajini. Na oružje od kojeg ginu hiljade Palestinaca i Ukrajinaca. To je stvarni doprinos Vašingtona“, rekao je ruski diplomata.

Naveo je i da Rusija pruža pomoć Gazi preko svetskog prehrambenog programa i Palestinci to znaju.
„I kolege, prijateljski savet. Pre nego što počnete da poučavate druge, platite bar doprinos UN. I prestanite da provocirate krizu likvidnosti, otežajući tako i humanitarne napore organizacije“, zaključio je on.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter