Izvor: Blic
27.07.2024 u 16:03
0

VOZAČ UČESNIK NESREĆE SA SMRTNIM ISHODOM: Detalji jezive nesreće u Grčkoj, u kojoj su poginuli beba i devojčica

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče tokom dana u Grčkoj poginule su četiri osobe, a četiri su teško povređene. Danas grčki mediji pišu da vozaču koji je krivac za sudar, ovo nije bila prva fatalna nesreća.

U sudaru kamiona i tri automobila u Grčkoj poginula su dva muškarca, dvanaestomesečna beba i jedna devojčica (13). Jedan od poginulih bio je pripadnik grčke vojske Antonis Karavelas (44) koji je stradao zajedno sa njegovom 12-godišnjom ćerkom Joanom. Njih dvoje su izvučeni iz drugog vozila koje je pokupio kamion koji je izazvao nesreću kod Kiparije u Grčkoj.

Kako je došlo do nesreće u Grčkoj?

Nesreća se desila kada je kamiondžija izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku i udario dva automobila, pri čemu su poginule četiri osobe, uključujući jednogodišnju devojčicu i njenog oca iz prvog vozila.

Antonis, vojnik koji je stacioniran na Rodosu, vraćao se u Amalijadu sa svojom ćerkom, 19-godišnjim sinom i 66-godišnjom majkom nakon ceremonije polaganja zakletve njegovog sina. Njegov sin je prebačen u obližnju Opštu vojnu bolnicu, gde se nalazi i baka. Porodica iz Londona, koja je bila u prvom vozilu, bila je na odmoru kod rođaka u Nafpliju. Majka i šestogodišnji dečak su preživeli, ali su hospitalizovani zbog ozbiljnih povreda.

Vozač kamiona već bio akter nesreće sa smrtnim ishodom

Šef vatrogasne službe Atanasios Kacafados opisao je scene nesreće kao ratnu zonu.

– Oslobodili smo ukupno šest osoba, od kojih su četiri bile mrtve. Bilo je i pet povređenih koji su prebačeni u bolnice – izjavio je Kacafados.

Spasioci su radili više od dva i po sata da izvuku ljude iz uništenih vozila.

BUGARSKA VOJSKA U ULOZI SPASIOCA: Pomažu u gašenju požara na bugarsko-grčkoj granici

Kamiondžija, koji se leči od lakših povreda, uhapšen je i čeka rezultate toksikoloških testova. Prema izvorima, vozač je 2022. godine bio uključen u još jednu smrtonosnu saobraćajnu nesreću, ali nije bio odgovoran. Mesto nesreće, poznato kao put Karmaniola, već ima istoriju ozbiljnih saobraćajnih nesreća, što potvrđuje i ikonostas postavljen u znak sećanja na prethodne žrtve.

Izjave svedoka i posledice nesreće

– Tražili smo da vidimo da li su dobro, da li su živi. Videli smo prvi auto na ivici puta, zakačen za kamion, dok je drugi auto bio skroz uništen – rekao je jedan od svedoka nesreće.

Prizori sa lica mesta šokirale su sve prisutne. Tela su bila teško prepoznatljiva, a identifikacija žrtava trajala je satima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter