Izvor: Kurir
28.07.2024 u 19:48
0

TRAMP NE ŽELI DA PRUŽI PODRŠKU UKRAJINI: Lider Ukrajine smatra da OVAKO može da pobedi Rusiju

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da će akcioni plan za postizanje mira u Ukrajini biti gotov do kraja novembra.

Zelenski razgovarao je dao ekskluzivni intervju za NHK, japansku državnu televiziju, prvi put posle više od dve godine.

ERDOGAN POTEZOM ŠOKIRAO SVE: Snimak o kome bruji javnost, komentari se samo nižu (VIDEO)

On je govorio o izgledima za okončanje ruske invazije na Ukrajinu, kao i odnosima sa bivšim predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Zelenski je otkrio svoju formulu za kraj rata.

„Strpljenje, podrška i diplomatski pritisak su tri faktora za pravedan kraj rata. Ako SAD i evropski narodi održe jedinstvo, to će biti dodatni pritisak i dokaz Moskvi da nema šanse“.

Prošle su dve godine i pet meseci od početka invazije, a u Ukrajini se nastavljaju žestoke borbe.

Ranije ovog meseca, više od 40 ljudi je poginulo u ruskim raketnim napadima. Oštećena je i dečja bolnica u Kijevu.

Čini se da su ruske snage ponovo zauzele uporišta u istočnoj i južnoj Ukrajini, za koje je Kijev tvrdio da je povratio prošle godine u kontraofanzivi.

Lider Ukrajine je rekao da će Kijev započeti detaljne razgovore sa relevantnim zemljama o teritorijalnom integritetu i drugim pitanjima. On je istakao da će do kraja novembra napraviti akcioni plan za mir.

Zelenski se takođe osvrnuo na bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, koji navodno ne želi da pruži podršku Ukrajini.

Očekuje se da će američki predsednički izbori u novembru imati značajan uticaj na mir u Ukrajini.

Zvaničnici iz Kijeva su ovog meseca kontaktirali štab Trampa i američke potpredsednice Kamale Haris. Zelenski je otkrio da je tokom telefonskog razgovora pozvao Trampa da poseti njegovu zemlju. Rekao je: „Ako gospodin Tramp želi da zna nešto o Ukrajini, može da dođe i sam se uveri ili da pita mene“.

Takođe je rekao: „Bili smo u kontaktu sa njegovim timom. Gospodin Tramp mi je rekao da je dostupan za sva pitanja i da imam njegov broj telefona.“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter