Izvor: Kurir
29.07.2024 u 08:04
0

NAKON TRI NEDELJE IZGUBIO JE BITKU ZA ŽIVOT: Potvrđena optužnica za ubistvo vaterpoliste iz Subotice

Viši sud u Subotici potvrdio je optužnicu koju je podiglo tužilaštvo u ovom gradu u slučaju ubistva Filipa Zeljkovića (21), a dvojica okrivljenih terete se za tri krivična dela.

– Okrivljenima, Predragu M. (35) iz Subotice i Ivanu Č. (25) iz Subotice stavlja na teret da su izvršili krivično delo ubistvo, a okrivljenom Predragu M. i da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

DANAS BI NAPUNIO 30 GODINA: Sinov rođendan Nenad dočekao na mestu koje je voleo

Osim toga, oni su optuženi i da su imali lažna dokumenta.

– Oba okrivljena se terete da su izvršila krivično delo falsifikovanje isprave, a okrivljeni Predrag M. i još jedno krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pripremno ročište još nije zakazano, ali kako saznajemo, ono će najverovatnije biti održano u septembru.

Filip Zeljković je ubijen 15. oktobra prošle godine u blizini jedne benzinske pumpe u Subotici, a sada okrivljeni za njegovo ubistvo mesec i po dana su bili u bekstvu kada su uhapšeni u iznajmljenom stanu u Somboru.

– Ubistvo se dogodilo nakon verbalne rasprave i tuče između Filipa i njegovog mlađeg brata sa jedne strane i napadača sa druge, kada su oni zapucali i usmrtili mladog vaterpolistu. Pretpostavlja se i da su možda planirali beg u inostranstvo, s obzirom da su kod sebe imali falsifikovane isprave –

obojica uhapšenih mladića poznati su u svom gradu kao problematični, a jedan od njih je i proveo pet godina u maloletničkom zatvor zbog ubistva. Ivan Č. je, naime, 2017. godine osuđen zbog ubistva Zoltana Bukovca (55) sa još trojicom saučesnika.

– Bukovac je napadnut, kako se ispostavilo greškom, u noći između 13. i 14. januara 2016. godine u Teslinom naselju u Subotici. Sa teškim telesnim povredama hitno je bio prebačen na urgenti prijem Opšte bolnice u Subotici, isto veče je zbog težine povreda transportovan u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad. Iako se na kratko probudio iz kome, tri nedelje od napada izgubio je bitku za život – kaže naš izvor.

Prijatelji

O Filipu njegovi poznanici kažu da ga znaju kao talentovanog sportistu i druželjubivog momka.

– On je bio krupan momak, još je i bio i vaterpolista i to jako perspektivan. Možda neko zato i može da protumači da je on problem, ali naprotiv. On nikada nije taj koji će izazvati, može samo da odreaguje ako njega neko prvi napadne, a sad su napali njegovog brata – rekao je ranije Filipov poznanik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter