Izvor:
29.07.2024 u 16:02
0

POSLE RUČKA: Flirt virus – Opasnost za sve

Nova mutacija Covid virusa

Sa našim gostima:

Doktorom Darkom Nožić infektologom, zatim Doktorom Vladimirom Jakovljević, Doktorkom opšte medicine Aleksandrom Pantović i Profesorom Doktorom Alekom Račić

u Emisiji “ Posle ručka razgovarali smo danas o novoj varijanti Covid virusa koji je polako u porastu u svim delovima sveta.

Trenutno nema razlike u jačini virusa a simptomi su skoro isti: Groznica, drhtavica, bol u grlu. Pospanost, gubitak svesti, usporeno kretanje ili gubitak govora, otežano disanje u mirovanju, konfuzija.

Uporan bol i pritisak u grudima, hladna i lepljiva koža. Simptomi se javljaju 6 do 7 dana nakon izlaganja virusu i ukoliko imate neki od ovih simptoma, hitno potražite medicinsku pomoć.

Ovo nije novi virus već mutacija, jer virus može da živi jedino ako mutira. Ne treba imati strah od ovog virusa jer je postala respiratorna infekcija kao i svaka druga. – Izjavio je Dr. Darko Nožić

Doktorka Aleksandra Pantović se slaže da se ne treba plašiti i da treba jačati imunitet.

Dovoljno sna, izbegavati stres, fizička aktivnost i redovno pranje ruku i pozitivno razmišljanje njena su preporuka za prevenciju bolesti i jačanje imuniteta.

Dr. Alek Račić ističe da se ne treba plašiti prirodnih već veštačkih laboratorisjki stvorenih virusa, i dodao je da se nada da neće biti nekih novih bioloških ratova napomenuvši da su mnoge biološke laboratorije pronađene u Ukrajini. Svet je negde spreman za nove pandemije, negde ne. A osvrnuo se i na neusaglašenost istoka i zapada po pitanju biološki stvorenih viruse, tj oružja.

Dr. Jakovljević je dodao da ne treba dizati paniku oko prirodnih mutacija virusa jer ni jednom virusu ne odgovara da domaćin umre jer on živi na raćun svog domaćina. On je postavio pitanje da li je moguće da su pojedine mutacije Covid virusa poput Omikrona a pogotovo Delte mogle da budu jače i da odnesu više života nego originalan virus. Naveo je da ne želi da ulazi u teorije zavere ali da sumnja da je covid virus koji je potpuno bezazlen u svom izvoru poslužio samo kao prirodan nosilac da se na njega veštački nadogradi virus koji je u celom svetu izazvao haos i paniku.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter