Izvor: ALO
30.07.2024 u 19:24
0

HITNA PROMENA PRED ĐOKOVIĆEV MEČ: Menja se pravilo na Olimpijskim igrama

Promena pravila pred važan meč za Novaka...

Novak Đoković je pobedio Rafaela Nadala u drugom kolu Olimpijskih igara u Parizu sa 6:1, 6:4.

Noleta očekuje važan meč trećeg kola protiv Nemca Kepfera, a taj meč je na programu sutra, samo se čeka raspored i u koliko sati će to biti.

Pred taj duel, došlo je do promene jednog od pravila.

Naime, čelnici Olimpijskih igara su uveli promenu pravila o vanrednim situacijama, posle dostizanja temperature u Parizu od 34 stepena Celzijusa.

To znači da ukoliko dođe do trećeg seta, igrači imaju pravo na desetominutnu pauzu nakon drugog.

Pauza je opciona zapravo, što znači da ako niko od igrača neće da stane, onda mogu da nastave dalje.

– Najnovije očitavanje temperature globusa u vlažnom termometru premašilo je 30,1 Celzijus, što znači da je modifikacija pravila igre sada na snazi. Igrači u singl mečevima imaju pravo na desetominutnu pauzu između kraja drugog i početka trećeg seta. Temperatura vlažnog termometra meri toplotni stres na direktnoj sunčevoj svetlosti koja takođe uzima u obzir brzinu vetra, pokrivač oblaka i ugao sunca – stoji u saopštenju.

Tokom desetominutne pauze, igračima je dozvoljeno da napuste teren, koriste kupatilo, tuširaju se, menjaju opremu, jedu i piju. Međutim, nije im dozvoljeno da imaju medicinski tajm-aut, razgovaraju sa svojim trenerom ili koriste bilo kakve elektronske uređaje kao što su telefoni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter