Izvor: Kurir
31.07.2024 u 07:22
0

LAĆA JE PESMU NAPISAO ZA MENE: Kompozitor počeo da briše s Jutjuba Laćinu poslednju pesmu za JK

Aleksandar Radulović Futa počeo je s prijavama i uklanjanjem s Jutjuba pesme "Runde" Jelene Karleuše, čija se demo verzija pre nekoliko dana pojavila na ovoj platformi i za kratko vreme postigla neverovatan broj pregleda.

Otac pokojnog Milana Radulovića Laće ni ovog puta nije hteo da dozvoli da poslednja pesma njegovog sina, koju je napisao za JK, ostane barem na ovaj način u javnosti, pa je tako na Jutjubu već ugašen jedan kanal na kome je ova balada imala skoro pola miliona pregleda, što je jako rastužilo poštovaoce njenog rada. „Runde“ se trenutno nalaze na desetak različitih kanala koje su otvorili Jelenini fanovi, a sve kako bi ova pesma došla do što većeg broja slušalaca.

GOGA SEKULIĆ BRUTALNO O BIVŠIM MOMCIMA: Spomenula je i Nikolu Pekovića

Pored Jutjuba, „Runde“ su ušle i u trending na platformi Iks, gde je tri dana nakon objavljivanja demo verzije ovaj pojam bio jedan od najtraženijih na ovoj društvenoj mreži.

Inače, nakon što je pesma završila u javnosti, oglasila se i Jelena, koja je bila vidno iznenađena zbog iznenadnog objavljivanja demo snimka na mrežama, koji je i sama podelila sa svojim pratiocima.

– Ne znam kako je pesma dospela u javnost i ko je to pustio na društvene mreže. Pesmu je Laća pisao za mene i, ako se ne varam, to je poslednje što je napisao. Žao mi je što pesmu nisam mogla da stavim na poslednja dva albuma zbog nesporazuma s Laćinim ocem, ali šta da se radi. Neka viša sila je ipak želela da Laćin rad zaživi nakon njegove smrti, uprkos svemu. Pesma je teška i potresna, odslikava zapravo ono kako se Laća osećao – rekla je JK, dok je njen producent i bliski saradnik Zoran Birtašević na platformi Iks napisao:

– Preko 25 pesama nije objavljeno iz raznih razloga. Ispunili smo želju nasledniku prava tekstopisca, iako smo uredno platili za ovaj tekst. Mi smo želeli, ali Futa nije – napisao je Birtašević.

Naša ekipa pozvala je Futu kako bismo čuli njegov komentar, ali nam se nije javljao na pozive.

Podsetimo, kako smo prvi i pisali, „Runde“ je trebalo da se nađu na „Omegi“ – jednom od dva Jelenina albuma koja su izašla u avgustu prošle godine. Pesma je snimljena u oktobru 2020, a do pop zvezde je došla kada je Darko Dimitrov iz Skoplja sklopio matricu i na nju snimio melodijsku postavku, pa je taj demo poslao momcima iz Ateljea Trag, koji s Jelenom sarađuju već decenijama i koji su joj i pustili da je čuje. Ona je pozvala Laću da joj napiše tekst.

Numera je trebalo da se nađe kao noseća balada na albumu, ali kako je zbog Milanove smrti sav njegov rad pao u ruke njegovog oca Fute, on je na osnovu autorskih i naslednih prava zabranio Jeleni da na nove albume uvrsti i pesme koju su za nju radili pokojni Marina i Laća, pa tako i ovu baladu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter