Izvor: Alo
31.07.2024 u 08:33
0

STRAVIČAN POŽAR U HRVATSKOJ: Kuća i automobili u plamenu

Požar koji je kasno sinoć izbio u Gornjim Tučepima kod Makarske u Hrvatskoj proširio se i na Park prirode Biokovo i zahvatio obližnji ranč.

Vatrena linija dugačka je četiri kilometra a čuju se i detonacije, pa nije poznato je li eksplodiralo vozilo ili oružje u kućama.

BUGARSKA PRAVOSLAVNA CRKVA O OTVARANJU OLIMPIJADE: Otvaranje OI uvreda za ceo hrišćanski svet

Jedan od meštana rekao je da je izgoreo predeo na kojem se nalazi zip line, celi deo ispod restorana „Veza“, a svi gosti kuća pored magistrale, izašli su napolje.

U gašenju požara učestvuju vatrogasci sa cele Rivijere.

Navodi se da gori više od 90 odsto maslinjaka i poljoprivrednih površina kao i zapuštenih zemljišta, brane se vile i kuće pa se vatra gasi i vodom iz bazena.

Magistrala prema Dubrovniku sada je otvorena za saobraćaj dok je put Makarska-Vrgorac zatvorena, a u toku jutra se očekuje dolazak kanadera.

Zbog požara koji sem nošen jakim vetrom brzo širio, zamalo je stradao predsednik opštine Makarska Ante Čobrinić.

„Čim je vatra buknula, otišao sam autom do Čovića kako bih pružio podršku vatrogascima. Tada je vatra bila mala i u sekundi mi se razbuktala pred očima pa sam uleteo u auto i krenuo prema kući. Međutim, vatra je zahvatila auto iz kojeg sam odmah iskočio, a on je izgoreo za nekoliko minuta“, ispričao je Čobrinić Slobodnoj Dalmaciji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter