Izvor: Kurir
31.07.2024 u 12:00
0

NOVAK NASTAVLJA DA GAZI KA OLIMPIJSKOM ZLATU! Đoković srušio Kepfera i zakazao duel sa DOBRO POZNATIM rivalom!

Novak Đoković nastavio je svoj put ka olimpijskom zlatu i u osmini finala turnira u Parizu savladao je Nemca Dominika Kepfera sa 2:0 (7:5, 6:3).

Prvi set krenuo je odlično i Đoković je brzo napravio brejk, te poveo sa 3:1, ali je Kepfer momentalno uzvratio i smanjio na 3:2. Oba tenisera zadržavala su svoj servis sve do finiša seta kada je Novak na 6:5 napravio drugi brejk i osvojio set rezultatom 7:5.

U drugom setu Novak je krenuo furiozno, stigao je do 3:0 i tu prednost je rutinski držao do kraja meča! Đoković je pobedom protiv Kepfera postavio dva rekorda – prvi je u istoriji koji je četvrti put stigao u četvrtfinale Olimpijskih igara, ali je i sa 37 godina i 74 dana najstariji četvrtfinalista ikada.

Novak će u četvrtfinalu olimpijskog turnira igrati protiv Stefanosa Cicipasa koji je u dva seta bio bolji od Sebastijana Baeza iz Argentine.

PRVI SET:

Novak Đoković – Dominik Kepfer 2:0 (7:5, 6:3

DRUGI SET:

6:3 – Novak je u četvrtfinalu Olimpijskih igara! Đoković je prvi teniser u istoriji koji je četiri puta stigao do četvrtfinala Olimpijskih igara i u borbi za polufinale igraće protiv dobro poznatog rivala – Stefanosa Cicipasa!

5:3 – Odličan servis gem za Kepfera koji ostaje u meču. Ipak, sada će morati do brejka kako ne bi završio takmičenje na Olimpijskim igrama.

5:2 – Dominacija Đokovića! Kepfer ne može do poena na Novakov servis! Srbin ide ka trijumfu.

4:2 – Kepfer smanjuje, ali Đoković i dalje ima veliku prednost u drugom setu.

4:1 – Nastavlja Novak da servira fenomenalno i da gazi ka četvrtfinalu. Takođe, saznao je Đoković i potencijalnog rivala u narednoj rundi, a više informacija čeka vas na linku ispod.

3:1 – Mogao je Novak do brejka, igrao odlično, ali se Kepfer, bar u ovom gemu, izvukao.

3:0 – Peti gem zaredom osvaja Novak i ide ka četvrtfinalu!

2:0 – Novak nastavlja da gazi Nemca! Ekspresan brejk na startu drugog seta!

1:0 – Na krilima brejka u finišu prvog seta Đoković je odlično započeo drugi period igre i poveo sa 1:0.

PRVI SET:

7:5 – Novak je u idealnom trenutku stigao do drugog brejka i osvojio prvi set! Borio se Nemac, pružio je odličan otpor, ali ga je Srbin slomio!

6:5 – Osvojio je Novak svoj servis gem sa nulom i sada ponovo vodi. Kepfer će servirati za ostanak u prvom setu.

5:5 – Kepfer igra fenomenalno i odličnim servisima ostaje u ovom setu.

5:4 – Uspeo je Novak da osvoji još jedan gem na svoj servis, ali nas prava drama u finišu prvog seta tek čeka.

4:4 – Nastavlja se rezultatska klackalica u Parizu. Gledaćemo dramatičnu završnicu prvog seta.

4:3 – Uspeo je Novak da osvoji gem na svoj servis i ponovo povede.

3:3 – Kepfer je uspeo da zadrži svoj servis i izjednači na 3:3.

3:2 – Šok za Novaka u Parizu. Posle osvojenog brejka, odmah je izgubio svoj servis. Ovo sigurno nije očekivao!

3:1 – Novak stiže do brejka u pravom trenutku!

2:1 – I treći gem se završio tako što ga je osvojio onaj koji je i servirao – uz dva izgubljena poena. Đoković ima prednost, vreme je da pripreti i proba da stigne do brejka!

1:1 – Preslikan prvi gem, samo ga je osvojio Kepfer. Đoković je osvojio dva poena na servis protivnika, ali nije uspeo da stigne ni do brejk lopte.

1:0 – Novak je osvojio prvi gem na svoj servis i pored toga što je izgubio dva poena.

Prvi je na servisu Novak Đoković.

Neposredno uoči početka prvog seta na tribinama su uočeni i zlatni srpski olimpijci Damir Mikec i Zorana Arunović kako bodre Novaka Đokovića.

Novak Đoković nastavlja svoj put ka snu koji sanja čitavu karijeru – zlatu na Olimpijskim igrama. Protivnik najboljeg srpskog tenisera biće 30-godišnji Nemac Dominik Kepfer, trenutno 70. igrač na ATP listi.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter