Izvor: Glossy
31.07.2024 u 13:04
0

ŽIVOTNA PRIČA SIMON BAJLS: Oduzeli su je majci, otac za nju ne postoji ali čuda su moguća

Pored Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, najveća zvezda na ovogodišnjim Olimpijskim igrama je američka gimnastičarka koja je dokazala da, ako postoje talenat i trud, ništa nije nemoguće.

Na Olimpijskim igrama u Parizu juče je bio poseban dan, zbog ženskog finala u gimnastici, koja tradicionalno okuplja veliki broj gledalaca, a zlatna medalja pripala je Sjedinjenim Američkim Državama.

To je ujedno i peto zlato na OI za Simon Bajls (27), koja je svojevremeno proglašavana čudom od deteta, a sada je pokazala da joj ova titula nije stigla slučajno. Danas je ona najveća zvezda ovog sporta i žena s najviše medalja u istoriji gimnastike, a njen uspeh je još veći ako se uzme u obzir njena teška životna priča.

Simon Bajls rođena je 14. marta 1997. godine u Ohaju, kao treća od četvoro dece. Njena majka Šenon, međutim, nije mogla da brine o svojoj deci jer je bila zavisna od droge i alkohola, pa su deca smeštena u hraniteljsku porodicu.

Sportistkinja je to ispričala u dokumentarnom serijalu „Simone vs. Herself“, kao i da je njena majka više puta bila u zatvoru i da je bilo dana kada u kući nisu imali nimalo hrane.– Ne sećam se mnogo toga o hraniteljskoj porodici, ali znam da te odvoje od biološke majke, a ti misliš da ćeš joj se vratiti – priznala je gimnastičarka.

Šenon Bajls upoznala je Simoninog oca Kelvina Klemonsa dok su oboje bili tinejdžeri i zavisnici. Sportistkinja danas nema kontakt sa ocem, dok Šenon povremeno priča s njim.– Zvao me je baš u nedelju. Rekao je: „Gledam Simon, gledaš li je ti? Zovi me onda posle“ – otkrila je ona pred kamerama. – On zna da je ona njegova ćerka i ponosi se njom.

Sportistkinja je to ispričala u dokumentarnom serijalu „Simone vs. Herself“, kao i da je njena majka više puta bila u zatvoru i da je bilo dana kada u kući nisu imali nimalo hrane.

 Ne sećam se mnogo toga o hraniteljskoj porodici, ali znam da te odvoje od biološke majke, a ti misliš da ćeš joj se vratiti – priznala je gimnastičarka.

Šenon Bajls upoznala je Simoninog oca Kelvina Klemonsa dok su oboje bili tinejdžeri i zavisnici. Sportistkinja danas nema kontakt sa ocem, dok Šenon povremeno priča s njim.

 Zvao me je baš u nedelju. Rekao je: „Gledam Simon, gledaš li je ti? Zovi me onda posle“ – otkrila je ona pred kamerama. – On zna da je ona njegova ćerka i ponosi se njom.

Sećam se da sam se molila da se povežemo – rekla je Neli jednom prilikom. – Reći im da ih volite i brinete o njima – to su samo reči. Ali kada se probudite jednog dana, shvatite biste sve uradili za tu decu. Da biste umrli za tu decu. I kada to osetite, tada znate da ste stvarno majka.

Simon se od malih nogu oslanjala na Rona i Neli i posmatrala ih kao svoje roditelje, a upravo su je oni uveli u svet gimnastike. Prijavili su je za šestodnevni kamp na kom je prvi put probala da se bavi ovim sportom, a treneri su predložili da nastavi da trenira jer ima potencijal.

Kada je imala osam godina, počela je da sarađuje s trenerkom Ejmi Burman, a pravu profesionalnu karijeru započela je sa 14 godina. Deka i baka bili su njena najveća podrška na putu ka uspehu i ulasku u istoriju, a Neli je držala Simon za ruku kada je odlučila da odustane od takmičenja na OI u Tokiju, što je naišlo na lošu reakciju javnosti.

– Ne možeš to da uradiš. Okej je, dušo – rekla joj je Neli, kako su otkrile dokumentarnoj seriji „Simon Biles Rising“. – Biće najbolji mogući bez tebe.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter