Izvor: Telegraf
31.07.2024 u 14:38
0

POŽARI BESNE NA JADRANU: Stiže li „pomoć sa neba“? Ovaj dan doneće Dalmaciji i Crnoj Gori prolazno osveženje

Šumski požari besne Dalmacijom

Mnogi predeli Damlacije, Hercegovine i Crne Gore već danima se nalaze na udaru velikih šumskih požara. U prilog tome idu vrlo visoke temperature, uz jak severoistočni vetar i vedro vreme bez padavina.

Poslednji veliki šumski požar sinoć je izbio uz sam deo Sutomora i do jutra vatra je progutala gotovo celu šumu.

Vrelo vreme nastaviće se do petka, uz temperature i do 40°C, povremeno i uz pojačan vetar.

Dobra vest je da se u subotu očekuje kratkotrajna i prolazna promena vremena.

Povremenih pljuskova sa grmljavinom biće naročito u Dalmaciji i u zaleđu crnogorskog primorja, ali se ne očekuju značajnije padavine. Ipak, bilo kakve padavine došle bi kao pomoć sa neba nad opožarenim predelima.

Loša vest je da će promena vremena doneti jaku, na udare i olujnu buru i pojavu gromova, što bi predstavljalo novu opasnost od izbijanja požara.

Vikend će doneti pad temperature vazduha za pet do sedam stepeni.

Nažalost, naš region sledeće sedmice zahvatiće novi toplotni talas.

Na udaru će se naročito naći Dalmacija i jug Crne Gore, uz temperature od 35 do 40°C, dok će u dolini Zete i na širem području Podgorice temperature ići i do 43°C.

TERETNI VOZ UDARIO AUTOMOBIL: U Niškoj Banji povređene tri osobe

Tokom tog perioda najmanje deset dana biće i bez padavina, uz vedro vreme, a opasnost od šumskih požara i požara na otvorenom biće ogromna.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter