
Foto: Pixabay/Ilustracija
KROASANI SA ČOKOLADOM: Francuski specijalitet za najbolji doručak, služite uz kafu ili sok od pomorandže
Fenomenalni i preukusni, najbolje odmah stavite duplu meru.
- 500 g brašna
- 7 g suvog kvasca
- 45 g šećera
- prstohvat soli
- 30 g mleka u prahu
- 3 dl hladne vode
- 280 g maslaca
- 100 g tamne čokolade
- 1 veliko jaje
Za dekoraciju:
- čokoladni preliv
- malo šećera u prahu
OVAJ SLADOLED JE PUN POGODAK: Kada ga budete probali više nikada nećete jesti kupovni
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte prosejano brašno sa mlekom u prahu i malo soli. Dodajte šećer i kvasac razmućene u malo vode. Sve dobro izmešajte pa ostavite testo na toplom oko pola sata da nadođe. Zatim ga premesite, zavijte ga u foliju i ostavite u frižideru da se sasvim ohladi. Malo istanjite testo, stavite krišku maslaca, preklopite pa razvucite oklagijom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite maslac. Testo istanjite na pobrašnjenoj radnoj površini na dugačak pravougaonik, preklopite ga na trećine, zavijte u foliju i stavite u frižider na pola sata. Onda podelite testo na dva dela i istanjite na krug, pa ga isecite na šest delova. Svaki deo pospite rendanom čokoladom i zarolajte. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte kroasane, ostavljajući dovoljno prostora između njih. Premažite kroasane umućenim jajetom i ostavite još pola sata da odstoje. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Prohlađene kroasane prelijte čokoladom. Bon appetit!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

RIBA NIJE SAMO ZA POST: Laka i brza pašteta od tunjevine, savršena za užinu

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM: Kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju

RECEPT SAVRŠEN ZA POČETNIKE: Najukusniji rolat sa pekmezom

ŽITARICA PREPUNA KOLAGENA: Zdravstvene prednosti kaše od ječma
