Izvor: KURIR
01.08.2024 u 10:52
0

VATROGASAC SPASAO SEBE I KOLEGU: Da smo ostali tamo, izgoreli bismo

Vatrogasci u Severnoj Makedoniji, koji se već danima bore sa vatrenom stihijom koja bukti na području Svetog Nikole, umalo su stradali bežeći od požara, pošto im se prevrnuo kamion.

Nesreća se dogodila u selu Orel, a samo pukom srećom niko nije stradao.

„Nakon što smo evakuisali starije iz sela, branili smo kuće od požara. Ali vatra se toliko razbuktala da nismo mogli ništa. U jednom trenutku je vatra došla toliko blizu, da smo morali da se povučemo. Jasno je bilo da bismo izgoreli da smo ostali, pošto je vatra gutala sve pred sobom. Ušli smo u kamion i dali gas da ne bi smo upali u vatrani krug. Put je bio loš i kamion nam se prevrnuo“, rekao je Đorđe Vckov, jedan od povređenih vatrogasaca.

HRVATSKA: Za požar u Gornjim Tučepima osumnjičen 65-godišnjak

On je rekao da je njegov mlađi kolega uspeo da razlupa šoferšajbnu i da ih izvuče napolje.

„Vatrogasci iz drugih gradova su došli da nam pomognu. Zvali su hitnu pomoć koja nas je prebacila u bolnicu. Mene su zadržali preko noći, pa su me pustili na kućno lečenje“, rekao je vatrogasac koji je zadobio povrede glave, ruke, nogu i rebara.

Njegov kolega Nikola zadobio je povrede noge.

Podsetimo, već danima divljaju požari u Severnoj Makedoniji. Đorđe je bio angažovan na području Svetog Nikole i Kumanova, dok se njegove kolege bore sa vatrenom stihijom kod Negotina i Rosomana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter