Izvor: SPUTNIK
01.08.2024 u 11:52
0

CRNOGORSKA POLICIJA SE OGLASILA: Nisu tačne informacije da je Đukanoviću prećeno atentatom

Nisu tačne informacije da se preti bivšem predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB).

Podaci dobijeni u okviru međunarodne saradnje ukazuju da obaveštajne službe, odnosno obaveštajna zajednica, ističu, nema infomacije da se u odnosu na ranijeg predsednika države priprema atentat.
„Vezano za medijske navode uoči i nakon održavanja sednice Odbora za bezbednost i odbranu na kojoj su saslušani direktor Uprave policije Zoran Brđanin i direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Boris Milić, a radi tačnog informisanja javnosti, uz poštovanje ograničenja koja se odnose na zaštitu tajnih podataka, postoji potreba za ovim saopštenjem u cilju potpunog razjašnjenja činjenice, odnosno okolnosti koja je zaokupila medijsku pažnju“, stoji u zajedničkom saopštenju crnogorske policije i tajne službe.
Ističu da podaci dobijeni u okviru međunarodne saradnje Agencije za nacionalnu bezbednost ukazuju da strane obaveštajne službe, odnosno obaveštajna zajednica, nije izvor informacije da se u odnosu na bivšeg predsednika Crne Gore priprema atentat, a kao što je to bilo navedeno u pojedinim medijima.
Na osnovu toga proizilazi zaključak da nije tačna informacija objavljena u pojedinim medijima ovim povodom, kaže se u saopštenju.
„Uprava policije u okviru međunarodne operativne policijske saradnje nije dobila pomenutu informaciju, odnosno takva informacija nije dostavljena Upravi policije u okviru međunarodne operativne policijske saradnje. S tim u vezi, informacije da se preti bivšem predsedniku Crne Gore nisu tačne“, navodi se u saopštenju, preneli su podgorički mediji.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter