Izvor: 24 sedam
02.08.2024 u 16:22
0

SAD UPOZORAVAJU NA IRANSKU OSVETU IZRAELU: Dokazali su da su sposobni i voljni da napadnu

Iran nije jedina strana koja je zapretila odgovorom

Iran je već dokazao da je sposoban i voljan da pokrene veliki napad na Izrael, rekao je savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost za komunikacije Džon Kirbi za MSNBC, prenosi iranska agencija Mehr.

Kirbijevo upozorenje se odnosi na operaciju True Promise, višestruki napad koji je Islamska Republika pokrenula 13. aprila.

U napadu je Iran ispalio više od 300 dronova i projektila odgovarajući na ubistva dva iranska generala i njihove pratnje u glavnom gradu Sirije, Damasku.

Vrhovni vođa Irana ajatolah Ali Hamnej sada je pozvao na „oštar odgovor“ na ubistvo Ismaila Hanijea, političkog lidera palestinskog pokreta Hamas, za šta Teheran krivi Izrael, napomenuvši da je dužnost Islamske republike da „osveti krv vođe otpora“.

FRANCUSKA IZDALA HITNO UPOZORENJE SVOJIM GRAĐANIMA: Napuštajte Iran što pre!

– Moramo ozbiljno shvatiti vođino upozorenje o osveti – rekao je Kirbi.

– Preduzećemo sve neophodne mere predostrožnosti da obezbedimo odbranu sebe i naših saveznika u regionu – dodao je.

Iran nije jedina strana koja je zapretila Izraelu odgovorom.

Libanski pokret otpora Hezbolah takođe je obećao da će osvetiti Fuada Šukra, jednog od njegovih visokih vojnih komandanata, kog je Izrael ubio u napadu na Bejrut u utorak.

Nedavno je generalni sekretar Hezbolaha Sajed Hasan Nasralah rekao da je borba protiv Izraela ušla „u novu fazu“ nakon dvostrukih atentata.

Izrael je „prešao crvene linije“ u atentatima i morao je da očekuje „bes i osvetu na svim frontovima“, rekao je on.

U četvrtak je veb-sajt za praćenje letova Flight Aware pokazao je da je 18 letova otkazano na aerodromu Ben Gurion u Tel Avivu.

Kako se navodi na sajtu, Er Indija je takođe otkazala sve letove za Tel Aviv, dok su drugi prevoznici izgleda zaustavili neke letove, ali ne sve.

Otkazivanje je usledilo pošto je izraelski Savet za nacionalnu bezbednost rekao u novom putnom upozorenju da bi Iran, Hamas i Hezbolah mogli da pokušaju da ciljaju njegove interese u inostranstvu u narednim danima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter