Izvor: ALO
02.08.2024 u 21:07
0

NOVAK SRBIJI DONEO DRUGU MEDALJU: Nesalomivi Đoković konačno skinuo prokletstvo, protiv Alkaraza za zlato

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković igra protiv Lorenca Muzetija u polufinalu Olimpijskih igara

Novak je u polufinalu pobedio Lorenca Muzetija sa 6:4, 6:2 i po prvi put u karijeri će se boriti za olimpijsko zlato.

Ovo je druga medalja za Srbiju na ovim Igrama, pošto su prethodno zlato osvojili Damir Mikec i Zorana Arunović.

Odigrao je Novak odličan meč, a ono što je još važnije, ni traga od povrede kolena.

Prvi set je bio veoma neizvestan. Već u četvrtom gemu je Đoković pretio, imao četiri brejk lopte, od toga tri vezane, ali ih je prokockao.

A, onda poslednji gem Novak dobio onako kako samo on zna. Imao je Muzeti 40:0, čist zicer, ali je Srbin sjajno anticipirao, ukrao mu poen, a onda i gem, ujedno i set.

Početak seta obeležila je revija brejkova, Novak se unervozio, pravio nekarakteristične greške, ali nije dopustio Italijanu da stekne osetniju prednost, vrlo brzo se vratio u igru, a onda dodao gas.

Igrao je pametno, smireno, dobio četiri gema u nizu i došao do velike pobede.

Rival u finalu biće mu Karlos Alkaraz! Taj meč na programu je u nedelju.

ĐOKOVIĆ – MUZETI 6:4, 6:2

Drugi set:

6:2 – Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj! Novak Đoković je u finalu Olimpijskih igara

5:2 – Novak je na gem od finala! Odigrao je perfektan gem i potvrdio brejk!

4:2 – Breeeeeeeeeeeeeeejk! Koristi Đoković treću brejk loptu i pravi ogroman korak ka ulasku u finale!

3:2 – Konačno igrač koji servira dolazi do gema! Lako ga je Đoković rešio i Lorencu prepustio tek jedan poen.

2:2 – Nastavlja se ludnica i revija brejkova. Užasan gem je odigrao Italijan i Đoković ponovo vraća brejk.

1:2 – Neverovatan početak drugog seta. Novi brejk pravi Muzeti. Imao je Novak 40:30 i čist zicer, ali je smeč poslao daleko u aut. Tada nastaje drama, prvo zbog nove opomene gubi prvi servis, zatim je nešto opsovao što je sudija razumeo, pa je Đoković ušao u polemiku sa njim, da bi po završetku gema vikao na članove svog tima.

1:1 – Breeeejk! Uzvraća Novak momentalno udarac, iako je Muzeti imao 30:0, Srbin je dobio četiri uzastopna poena. Jako je važno što je odmah uspeo da vrati brejk, da ne dozvoli Italijanu da stekne osetniju prednost.

0:1 – Brejk pravi Muzeti! Daleko najgori gem od početka meča je odigrao Novak, napravio četiri neiznuđene greške i poklonio brejk rivalu.

6:4 – Idemoooo! Šta je sada uradio Đoković! Imao je Muzeti 40:0, jedan čist zicer, ali je Novak sjajno anticipirao i bukvalno ukrao poen, a onda i prvi set! Na korak je od medalje!

5:4 – Težak gem dobija Novak. Kao po običaju promašio je smeč, bilo je 15:30, a onda više iz besa odservirao as i to iz drugog servisa i preživeo paklen gem.

4:4 – Pretio je Đoković, došao do 15:30 posle drajv voleja, ali je onda Muzeti rizikovao, pogodio bekhend paralelu, dobio i naredna dva poena i došao do izjednačenja.

4:3 – Dobar, miran, siguran gem za Đokovića. Muzeti je napravio dve greške forhendom, ritern poslao u aut, a Novak gem završio efektnim napadom. Još uvek nema brejka.

3:3 – Ovog puta Italijan mnogo lakše dolazi do gema i Novaku prepušta tek jedan poen.

3:2 – Odličan gem za Đokovića, dobio ga je bez izgubljenog poena.

2:2 – Propustio je Novak ogromu šansu. Imao je četiri brejk lopte, od toga tri vezane i u svakoj je imao šansu, ali nije uspeo da iskoristi. Maratonski gem koji je trajao više od deset minuta i u kom je propuštena velika prilika.

2:1 – Preživeo je Đoković jako težak gem. Imao je Muzeti brejk loptu, ali je onda njegova loptica za dva centimetra završila u autu. Naredna dva poena je Italijan takođe pogrešio, pa se Novak izvukao.

1:1 – Muzeti znatno lakše dolazi do uvodnog gema, prepstio je Đokoviću tek jedan poen. Šteta za prva dva poena, pošto je u njima Novak imao inicijatvu. Kod prvog ga je Lorenco probio pasing šotom, dok je kod drugog Novakov drop šot završio u autu.

1:0 – Prvi gem dobija Novak, ali nije bilo lako. Imao je 40:15, da bi onda napravio dve greške. Ipak, u narednom poenu bekhend smešta na liniju i sprečava Italijana da dođe do brejk lopte. U prvih nekoliko gemova je jako važno pratiti Đokovićevo kretanje. U ovom gemu je delovalo pristojno.

19.02 – Teniseri upravo izlaze na teren.

18.32 – Još oko pola sata do početka duela.

18.05 – Lorenco Muzeti se povukao sa mastersa u Montrealu koji počinje u ponedeljak.

17.22 – Kako javlja naš reporter Miloš Milenović, koji se nalazi na licu mesta, Novak se u ovim momentima zagreva na terenu Filip Šatrije sa Kinezom Žižen Žangom. Đoković je promenio steznik, sada je on skroz bele boje i ima nešto ispod njega. Ono što je najvažnije, srpski teniser deluje dobro.

16.59 – Muzeti je takođe bio ubedljiv u prethodna četiri meča. Slavio je protiv Monfisa, Navonea, Frica i aktuelnog olimpijskog šampiona Zvereva.

16.58 – Đoković na putu do polufinala nije izgubio nijedan set. Redom je pobeđivao Ebdena, Nadala, Kepfera i Cicipasa.

16.56 – Zanimljivo da je ovo treći uzastopni turnir na kom Novak igra protiv Italijana. Prethodno ga je savladao u trećem kolu Rolan Garosa u meču koji se završio u tri sata posle ponoći. Zatim je bio bolji i u polufinalu Vimbldona, a ukupnom skoru je 6:1 u korist srpskog tenisera.

16.53 – Đoković je na četvrtfinalnom meču protiv Stefanosa Cicipasa osetio bol u kolenu koje je nedavno operisao i to je ono što više brine od samog rivala. Ipak, nema sumnje da će izaći na teren i učiniti sve da obraduje naciju.

16.51 – Novak će po prvi put u karijeri pokušati da se plasira u finale Olimpijskih igara. Čak u tri navrata je polufinale bilo nepremostiva prepreka za njega.

16.50 – Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen polufinalu Olimpijskih igara u kojem se sastaju Novak Đoković i Lorenco Muzeti. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Pariza.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter