Izvor: 24 sedam
05.08.2024 u 13:26
0

INSTAGRAM BLOKIRAN U TURSKOJ: Vlada zahteva poštovanje svojih zakona

Turska je blokirala pristup Instagramu, saopštilo je u petak tursko regulatorno telo za informacione tehnologije

Turska vlada će danas održati razgovore sa zvaničnicima „Instagrama“ nakon što je blokirala pristup toj platformi prošle sedmice, najavio je turski ministar za transport i infrastrukturu Abdulkadir Uraloglu.

Uraloglu je napisao na platformi X da je Turska izrazila određene zamerke u vezi sa poštovanjem turskih zakona na prethodnom sastanku sa predstavnicima Instagrama prošle sedmice.

LUCIFER STIŽE U SRBIJU: Temperature će dostizati 40 stepeni osveženja u vidu kiše nema ni na vidiku.

Turska je blokirala pristup Instagramu, saopštilo je u petak tursko regulatorno telo za informacione tehnologije, bez navođenja razloga i koliko će trajati zabrana.

Ta odluka je objavljena na sajtu turskog regulatornog tela za informacione tehnologije.

Zabrana je usledila nakon što je turski zvaničnik za telekomunikacije Fahrettin Altun kritikovao Instagram zbog toga što je blokirao objave u kojima je bilo izraženo saučešće povodom ubistva političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea, preneo je Rojters.

Altun, koji je šef za komunikacije turskog predsedništva, napisao je na platformi X da je reč o očiglednoj cenzuri jer Instagram nije naveo da je bilo kršenja pravila za objavljivanje na toj platformi kada je blokirao objave u kojima je bilo izraženo saučešće povodom ubistva Hanijea.

Turska je na petom mestu u svetu po korišćenju Instagrama sa oko 57 miliona korisnika, posle Indije, SAD, Brazila i Indonezije prema podacima Statista.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter