Izvor: ALO
06.08.2024 u 22:03
0

FILIP IZ ŠAPCA SPAŠAVAO LJUDE IZ JEZIVE NESREĆE U GRČKOJ: „Čoveka koji je bio u lokvi krvi nisam smeo da pomeram!“

Teška saobraćajna nesreća na Sitoniji

Teška saobraćajna nesreća desila se prošle nedelje u Grčkoj, kada su se kod Nikitija, na Sitoniji, sudarila dva vozila, a jedno je od njih je od siline udarca završilo u kanalu.

Sreća u nesreći je što su se tom prilikom dva muškarca iz Srbije zaustavila na mestu nesreće i pružila pomoć povređenima.

Jedan od njih, Filip Antonić iz Šapca, priča za Kurir šta se zapravo desilo.

STIŽE NAM VELIKO NEVREME: Čeka nas iznenadna promena

– Krenuli smo žena i ja na Orandž plažu, i posle par kilometara od smeštaja videli smo gužvu i rasute delove po celom putu. Samo naša traka je delimično bila prohodna. Video sam vozilo Smart u kanalu, prevrnut i smrskan, a Pežo na putu u suprotnoj traci – priča on.

Nije ni sekund razmišljao. Zaustavio je auto i istrčao.

– Žena iz Smarta, od oko četrdeset godina, pokušavala je da izađe. Prišao sam i izvukao je iz auta, a starijeg čoveka koji je ležao u lokvi krvi nisam hteo da pomeram da ga ne povredim još više. Bio je sav krvav po glavi, plućima i vratu – priseća se on.

Tu se zatekao još jedan naš muškarac, koji je rekao da je video Pežo kako leluja po putu i, nakon sudara, takođe, pokušao da pomogne:

– Gospođi iz Smarta sam rekao da kaze starijem gospodinu da se ne pomera što je ona i učinila. Žena je tada pozvala muža i on je došao sa policijom. Tada smo otišli. Kada smo se vratili uveče u smeštaj,. videli smo Smart koji je i dalje bio u kanalu.

Najgore je, kako kaže, prošao muškarac iz Smarta. Međutim, i on je, srećom, bio u svesnom stanju.

– Bio je u svesnom stanju i razgovarao je sa mnom i sa tom ženom. Oba vozila iz udesa su bila grčkih registarskih tablica.

Iznenađuje, a pomalo i zavrinjava to što je bilo mnogih vozača koji su prolazili tuda, ali se nisu zaustavili da pomognu povređenima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter