Izvor: 24 sedam
08.08.2024 u 12:36
0

KALENDAR ZA PREDSTOJEĆU ŠKOLSKU GODINU: Raspored za školsku 2024 i 2025

Ove i naredne godine đaci će raspuste imati u svakom godišnjem dobu!

Ministarstvo prosvete objavilo je školski kalendar za predstojeću školsku godinu kojim je predviđeno da osnovci i srednjoškolci u Srbiji imaju četiri raspusta – jesenji, zimski, prolećni i letnji.

RHMZ IZDAO NAJNOVIJE UPOZORENJE: U narednih sat vremena u ovom delu Srbije moguća kiša

Đaci će u školske klupe sesti u ponedeljak 2. septembra, a prvo polugodište se završava u petak 27. decembra. U ponedeljak 20. januara 2025. počinje drugo polugodište.

Što se tiče osnovaca, škola se završava 13. juna, a za srednjoškolce nedelju dana kasnije, 20. juna. Učenici osmih razreda završavaju nastavu 30. maja, isto kao i učenici završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola, a maturanti gimnazija sedam dana ranije, odnosno 23. maja.

Inače, đaci će imati mini-odmor i za Dan primirja u Prvom svetskom ratu 11. i 12. novembra. Međutim, sa vikendom će to biti zapravo četiri dana.

Što se tiče zimskog raspusta, on će početi u ponedeljak 30. decembra i trajaće do petka 17. januara.

Takođe, đaci će imati i prolećni raspust, od srede 16. aprila do ponedeljka 21. aprila.

Što se tiče državnih i verskih praznika, biće obeleženi sledeći praznici: 21. oktobar – Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu; 27. januar – Sveti Sava – Dan duhovnosti i školska slava; 22. april – Dan sećanja na žrtve Holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu; 9. maj – Dan pobede; 28. jun – Vidovdan i spomen na Kosovsku bitku.

Inače, Sveti Sava i Vidovdan su radni praznici, ali bez održavanja nastave, a Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu, Dan sećanja na žrtve Holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu i Dan pobede su nastavni dani.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter