Izvor: alo
09.08.2024 u 17:11
0

EPIDEMIJA MORBILA U BUDVI: Na teritoriji opštine Budva proglašena epidemija

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Budva prijavila je epidemiju morbila na teritoriji ove opštine, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje

„U Budvi je registrovano sedam obolelih. Nakon što je utvrđeno da su pojedini slučajevi epidemiološki povezani (uspostavljena lokalna transmisija), ispunjeni su kriterijumi za prijavu epidemije. Ovakav razvoj situacije nije iznenađujući s obzirom na nizak nivo vakcinacije protiv morbila u našoj zemlji, kao i na epidemije u susednim državama. Sa početkom nove školske godine, rizik od daljeg širenja morbila će dodatno porasti“, ističu iz IJZ-a.

Istakli su da je potpuna vakcinacija, primanjem dve doze, vakcina, pri čemu prvu dozu treba primiti što pre nakon navršenih godinu dana, jedina zaštita od zaražavanja.

Vakcina je bezbedna i veoma delotvorna, a naročito je važno pravovremeno primanje vakcine, naveli su iz IJZ.

OD KOMUNISTIČKOG AERODROMA DO NATO BAZE: Raspoređeni bombarderi za nuklearno oružje

Inače, u Crnoj Gori je od 28. marta, zaključno sa 9. avgustom registrovano 16 slučajeva obolevanja od morbila.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter