Izvor: TANJUG
10.08.2024 u 15:36
0

NESTALO UMETNIČKO DELO BENKSIJA U LONDONU: Samo nekoliko sati od izlaganja ukradeno je najnovije umentičko delo uličnog umetnika

Najnovije delo Benksija, uličnog umetnika iz Bristola, na temu životinja ukradeno je iz Londona samo nekoliko sati nakon što je izloženo.

Najnovije delo Benksija, uličnog umetnika iz Bristola, na temu životinja ukradeno je iz Londona samo nekoliko sati nakon što je izloženo.

U pitanju je grafika vuka koji gleda prema nebu, što je četvrta u Benksijevoj novoj kolekciji radova, a naslikana je na satelitskoj anteni na krovu zgrade, piše Gardijan.

Umetnik, čiji identitet i dalje nije poznat, objavio je nekoliko grafika nove kolekcije na Instagramu.

Prva u nizu, koja je objavljena u ponedeljak, nalazi se u blizini mosta Kju u jugozapadnom Londonu i prikazuje kozu koja se nalazi na ivici ispod koje pada kamenje.

Umetnik je u utorak objavio još jednu grafiku na kući u Čelsiju – siluete dva slona koji svojim surlama sežu jedna ka drugoj.

ČOVEK NESTAO NA 30 GODINA: Pojavio se i tvrdio da je sve vreme bio kod kuće

Treći rad na temu životinja u Londonu prikazuje tri majmuna koji se ljuljaju preko mosta u Brik Lejnu i otkriven je u sredu u blizini ulice Grimsbi.

Neki su kolekciju nazvali serijom „Londonski zoološki vrt“.

U martu je Benksi napravio mural na drvetu u severnom Londonu, na kojem je prikazano orezano drvo. Mural je nekoliko dana kasnije prefarban belom bojom.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter