Izvor: SPUTNIK
11.08.2024 u 11:16
0

BELORUSIJA PREBACUJE TENKOVE KA UKRAJINSKOJ GRANICI

Tenkovi jedne od mehanizovanih brigada Oružanih snaga Belorusije prebacuju se na granicu sa Ukrajinom u okviru odluke o jačanju pograničnih trupa, saopštila je pres-služba beloruskog Ministarstva odbrane.

„Jedinice jedne mehanizovane formacije dovedene su u stanje pripravnosti za obavljanje zadataka koji su im predviđeni. Vojnici vrše utovar vojne tehnike na železnički transport i započinju kombinovani marš u naznačena područja“, navodi se u saopštenju, praćenom fotografijama utovara tenkova na železničke platforme.

Ranije je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio da na granici sa Ukrajinom situacija nije mirna i da namerava da se pozabavi tim problemom na licu mesta. Kako je rekao, iznad teritorije Belorusije prekjuče su oboreni ukrajinski udarni dronovi, a jedan deo i iznad teritorije Rusije. Lukašenko je događaj nazvao provokacijom, napomenuvši da neće ostati bez odgovora.
Beloruski lider je naložio da se ojačaju grupe trupa na granici sa Ukrajinom na gomeljskom i mozirskom taktičkom pravcu. Ministar odbrane republike Viktor Hrenjin rekao je da su jedinice Snaga za specijalne operacije, kopnenih trupa i raketnih snaga dobile zadatak da izvedu marš u naznačena područja.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter