Izvor: SPUTNIK
11.08.2024 u 12:04
0

JAPAN PREDVIĐA UKRAJINI TOTALNI RASPAD: „Shvatite Rusiju ozbiljno“

Ukrajina bi mogla da se raspadne na tri dela ako ne započne mirovne pregovore, rekao je za Sputnjik bivši šef Odeljenja za Evropu i Aziju pri Ministarstvu inostranih poslova Japana Kazuhiko Togo.

„Odbijanje SAD i Velike Britanije da pregovaraju sa Rusijom o Ukrajini može dovesti do raspada Ukrajine na tri dela. U naredna tri meseca Rusija bi mogla da napreduje i dovede do toga da se Ukrajina ne oporavi ni za mandata Bajdena ili Haris, ni Trampa. Tada bi Ukrajina mogla da se raspadne na tri dela: istočni će pripasti Rusiji, zapadni – zapadnoj Evropi, a u sredini će ostati mala Ukrajina sa Kijevom“, navodi Togo.

„Mirovni predlozi koje je Putin izneo sredinom jula su još oštriji od onih o kojima je govorio u intervjuu Takeru Karlsonu. Putin daje mirovne predloge, ali Bajden i Zelenski govore da se tu nema o čemu da se razgovara i da je cilj Ukrajine – izlazak na granice iz 1991. godine. To je suludo, pošto je Ukrajina sama odustala od sporazuma iz Istanbula prema kojima je to skoro i dobila“, pojasnio je bivši japanski diplomata.

Togo poziva da se mirovni predlozi Rusije shvate ozbiljno.

„Sa punom odgovornošću mogu da kažem da se te reči moraju shvatiti ozbiljno. Sada je šansa za početak pregovora. Ako dođe do podele Ukrajine na tri dela, ova situacija i uslovi koji sada postoje tada će izgledati kao slatki snovi“, poručio je stručnjak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter