Izvor: Novosti
11.08.2024 u 16:34
0

SRBIJA NAJUSPEŠNIJA PO BROJU MEDALJA OD BIVŠIH REPUBLIKA SFRJ: Ponosni smo na naše sportiste

Komšije, stanite u red iza nas

Tradicionalno, države se rangiraju ne po ukupnom broju osvojenih medalja, već najpre po tome ko ima više zlatnih, pa potom, ako je tu izjednačeno, ko ima više srebrnih i, konačno, ako za tim ima potrebe ko ima više bronzanih.

Srbija je Olimpijske igre u Parizu završila sa pet osvojenih medalja, Hrvatska sa sedam, ali – naši su bili bolji, jer imaju jedno zlato više, ukupno tri.

Zorana Arunović i Damir Mikec su doneli zlato u streljaštvu (mešoviti dubl, vazdušni pištolj), Novak Đoković u pojednačnoj konkurenciji i, konačno, sjajni vaterpolisti pobedom nad Hrvatskom u olimpijskom finalu.

Aleksandra Perišić je mnoge iznenadila sjajnim borbama, uz koje je stigla do srebra u taekvondo nadmetanju na Igrama, a šta tek reći za nestvarne košarkaše Srbije, koji su se vratili sa bronzom, a igrali – za zlato.

Po ovom učinku, „3 – 1 – 1“, Srbija je najbolja u regionu, a 27. na svetu.

Hrvatska je 30. i to sa po dve zlatne i srebrne medalje, a tri bronzane.

Iza pomenutog „komšijskog derbija“, na trećem mestu od bivših jugoslovenskih republika je Slovenija sa dva zlata i jednim srebrom, dok Crna Gora, Severna Makedonija, te Bosna i Hercegovina nisu uspele da se okite odličjima.

SRBIJA JE VATERPOLO SILA: „Delfini“ razbili Hrvate za treće uzastopno zlato na Olimpijskim igrama

Što se ovog dela Evrope tiče, Mađarska je imala najbolju žetvu: osvojila je šest zlata, sedam srebrnih medalja i šest bronzanih, te je zauzela 14. poziciju.

Uoči poslednjih disciplina na tabeli vodi Kina (40 – 27 – 24), a Amerikanci se uzdaju u svoje košarkašice (igraju finale s Francuskom) i pred taj meč imaju učinak 39-44-42.

Japan je treći sa 20-12-13, Austrailja četvrta (18-19-16), a Francuska peta (16-25-22)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter