Izvor: SPUTNIK
11.08.2024 u 17:27
0

UKRAJINSKA VOJSKA KOD KURSKA TESTIRA STRATEGIJU NATO-A PROTIV RUSIJE

Strategija i taktika ukrajinske vojske, koja je pokušala da napadne Kursku oblast, napravljena je uz učešće NATO-a, piše Azija Tajms.

„Strategija i taktika koju Ukrajina demonstrira u Kurskoj oblasti napravljena je zajedno sa NATO-om“, navodi se u tekstu.
Kamo se ističe, NATO, u sadašnjoj konfiguraciji snaga, biće teško da odbrani svoju teritoriju, a ako bi vojni sukob alijanse sa Rusijom počeo u Poljskoj, Rumuniji ili severnim baltičkim državama, Moskva bi imala značajnu prednost u kopnenim snagama.
STIŽE ŽESTOK ODGOVOR NA UKRAJINSKE NAPADE: Moskva šalje jasno upozorenje
„Jedan od načina pružanja otpora bila bi upravo operacija koju Ukrajina sada testira u Kurskoj oblasti. Lako je zamisliti sličan vektor u širem evropskom sukobu, koji bi, možda, mogao biti usmeren na uništenje Kalinjingrada ili fokusiran na Sankt Peterburg ili čak na Moskvu“, ističe se u tekstu.
Ujutro 6. avgusta, ukrajinske trupe su napale rusku granicu u Kurskoj oblasti. Tada je, prema podacima Generalštaba Oružanih snaga Rusije, u napadu učestvovalo oko 1.000 vojnika.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter