Izvor: Kurir
12.08.2024 u 10:41
0

NEMA VAS DA ME ZAGRLITE: Dve godine od masakra na Cetinju

Prošlo je tačno dve godine otkako je 12. avgusta 2022. godine Vuk Borilović (35) počinio najveći masakr u novijoj istoriji Crne Gore! Deset osoba je ubijeno tog kobnog dana, među kojima je bilo i dvoje dece.

Borilović je, podsetimo, samo nekoliko dana pre jezivog krvavog pira, suprugu i decu odveo na more, da bi se u međuvremenu on vratio na Cetinje. Tog 12. avgusta bio je u crkvi, pa otišao kući i uzeo pušku i spustio se sprat niže gde je živela četvoročlana porodica Martinović, inače njegovi podstanari.

BRUKA I SRAMOTA: Albanci ne prestaju sa veličanjem ubice

– U stanu je tada zatekao Natašu (35) i njene sinove Mašana (11) i Marka (7) koje je izrešetao bukvalno na pragu kuće. A svojoj krvavi pir nastavio je dalje gde je u naselju Medovina ubio njih još sedmoro, među kojima i svoje rođake. Monstrum je presudio i Natašinom kumu Milanu Mitroviću (37), zatim svom ujaku Goranu Đurišiću (54), a onda i komšiji Rajku (56), Dimitriji (81) i Danici Drecun (74), a na kraju Danijeli (51) i njenoj sestri Aleksandri Radunović (52). U svom krvavom piru ranio je šest osoba koje su se tu slučajno zatekle – podseća izvor.

Nakon ispaljenih hitaca, Borilovića je opkolila crnogorska policija kako bi pomahnitalom monstrumu stala na put, u njegovom pravcu ispaljeno je nekoliko hitaca, a jedan je bio smrtonosan, te je tog dana i Borilović likvidiran.

Sećanje na žrtve održava se i danas kada će na Cetinju biti Dan žalosti, a zastave će biti spuštene na pola koplja, takođe, u 15 časova Cetinjani će zapaliti sveće i položiti cveće u Medovini.

Inače, danas je objavljen i veliki broj umrlica stradalima, a na društvenim mrežama oglasio se i Natašin suprug, Miloš Martinović, koji redovno deli fotografije žene i dece i tako čuva sećanje na njih.

– Dve godine ne vidim vaš osmeh, vašu lepotu, nema vas da me zagrlite, da me poljubite, ja jedino grlim vaš grob i ljubim zbog prokletog monstruma što vam život uze – napisao je Miloš.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter